Leta i den här bloggen

onsdag 27 april 2016

Fängelsespöken - Eastern State Penitentiary

När jag är ute och surfar efter spökerier så är det en byggnad som är ständigt återkommande i de många listor över de mest hemsökta platserna i Världen; Eastern State Penitentiary som jag nämnt i ett äldre inlägg, "Fängelsespöken", här tänkte jag berätta lite mer. Detta var en gång det mest kända och dyraste fängelset i världen, men står idag i ruiner, en kuslig plats av sönderfallande cellblock och tomma vakttorn.

Eastern State Penitentiary i Philadelphia, Pennsylvania byggdes 1829 och var det första fängelset som byggdes efter Philadelphiasystemet vilket är en modell för verkställandet av fängelsestraff, som utvecklades runt år 1800. Fångarna kunde få, som en form av rehabilitering, så kallat cellstraff vilket innebar att fångarna sändes till isoleringsceller där de skulle vara helt isolerade, inte träffa eller se någon, inte ens fängelsepersonal. Detta hårda tillvägagångssätt ledde många fångar till vansinne. 

Fängelset är känt för sina spökerier som ska ha börjat redan på 1940-talet.  men sedan stenen fängelse övergavs 1971, har övernaturliga upplevelser synes ökat. Eastern State Penitentiary lades ner 1971 och stod länge i ruiner fram till 90-talet då det kom att bli museum.

Rapporteringar om spökerier innehåller:

Skuggfigurer som försvinner så fort man försöker bemöta dem.
En mörk gestalt som ibland ses i vakttornet.
Ett ondsint skratt hörs komma från cellblock 12.
Skuggfigurer har setts glida ner längs väggar i cellblock 6.
Spöklika ansikten har setts i cellblock 4.
Konstiga ljud som fotsteg, avlägsna röster, och hur någon hörs slå i celldörrar som sedan länge varit tomma.

/Markus


Tips på bra svensk hemsida med entusiastiska spökjägare. Ni kan även hjälpa gänget på paranova genom att prenumerera på deras Youtube-kanal.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar