Leta i den här bloggen

lördag 30 januari 2016

Italienska spökhotellet Pensione Burchianti

I Staden Florens i mellersta Italien finns hotellet Pensione Burchianti som är erkänt för att vara väldigt charmigt och prisvärt. Hotellet som är väl respekterat råkar vara ett av de mest hemsökta hela Europa.

Flera personer ska ha sett en rosa, genomskinlig figur i "fresk-rummet", det finns även iakttagelser av en flicka som springer runt i salarna och fnittrar, så även en pojke som frågar gästerna om de vill leka, en tjänsteflicka som irrar från rum till rum för att göra sina sysslor, en äldre kvinna som kan ses sittandes i en stol upptagen med sin stickning. 

En av de mer ovanliga observationerna är den av en man vars ansikte skyms av ett kuslig, glödande sken. Många tror att detta spöke är den forne diktatorn Benito Mussolini!


Många upplever att de är ständigt iakttagna och flera har även känt hur madrassen trycks ner när gästerna ligger och ska sova, som om någon sätter sig på sängkanten. 

Dessa spökerier har inträffat med sådan frekvens att en tidigare ägare vägrade att tala om dem och såg till att alltid lämna platsen klockan sex på kvällen tillsammans med några kvinnliga anställda för att överlämna hottellet till de smått nervöa nattvakterna.

/Markus4 kommentarer:

 1. Äntligen ett inlägg! Går in och kollar varje kväll om det kommit något nytt. Älskar din blogg!

  SvaraRadera
 2. Hjärtligt tack! Nytt inlägg är på G! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeey, nytt inlägg! Gött, då har man att läsa nu i sängen. Ingen sömn här ;-)

   Radera
 3. Å vad roligt! med nytt inlägg. Har också varit in i princip varje kväll.

  SvaraRadera