Leta i den här bloggen

tisdag 2 juni 2015

Her Majesty's Theatre

Her Majesty's Theatre byggdes 1897 för Herbert Beerbohm Tree, skådespelare och teaterarrangör, som etablerade Royal Academy of Dramatic Art vid denna teater. I början av 1920-talet producerade Tree flera spektakulära pjäser av Shakespeare och andra klassiska verk, och han gjorde flera framträdanden på scenen.

Hans favorit plats för att titta på uppträdanden sägs hemsökas av hans spöke. Flera besökare ska ha sett honom, ha känt kalla vindpustar eller så har båsdörren öppnats och stängts för egen maskin.

Under en föreställning på 1970-talet såg alla skådespelarna som var bakom kulisserna hur spöket promenerade i bakgrunden.

Tommy Cooper kollapsar i direktsänd TV och avlider kort därefter.
Den fez-bärande komikern Tommy Cooper sägs också irra omkring på teatern, kanske i hopp om att slutföra sitt sista nummer. Cooper kom att avlida i direktsändning i brittisk TV 1984. När han kollapsade på scen i slutet av sitt sista framträdande trodde publiken först att det ingick i Coopers komedinummer och började därför att applådera och skratta, men Cooper hade fått hjärtattack och avled på teatern. Tyvärr har han på senare tid mest blivit känd pga sitt dödsfall, så ta gärna red på vem han är, flera klipp finns på Youtube med några klassiska nummer. Rätt skön kille måste jag säga. Jag rekommenderar varm filmen om honom, Tommy Cooper: Not Like That, Like This.

/Markus

Tommy Cooper - The Duck Trick and moreInga kommentarer:

Skicka en kommentar