Leta i den här bloggen

torsdag 26 juni 2014

Spökfoto - skotsk spöksoldat från första världskriget?

Det här är ett foto som 14-årige Mitch Glover har tagit med sin iPhone. Fotot togs när han var med sin skola på en krigskyrkogård i den franska byn Neuville-St Vaast där skotska soldater som föll under första världskriget ligger begravda.

Mitch Glover från Warwickshire i England tog flera foton när han var på skolresa i Frankrike. När han kom hem och gick igenom sina bilder så hajade han till när han fick se en skuggfigur stå mitt på kyrkogården. När han tog en närmare titt så såg han att det var en soldat med kilt och Tam O'Shanter (mössa) på en av bilderna.


Seaforth Highlanders
Mitch berättade hur han sprang upp till övervåningen för att visa sin mamma som blev minst sagt överraskad. Mitchs mamma Sue, 50, är en antikhandlare säger: "Man kunde se att det var något udda på just den bilden. En vän till mig sa att figurens utstyrsel påminde om Seaforth Highlanders uniformer." 

Seaforth Highlanders var ett skotskt regemente i den brittiska armén.

Det visade sig att Mitch hade tagit fotot ett par hundra meter från en del av kyrkogården där soldater från 114:e Seaforth Highlanders föll i strid i april 1917.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar