Leta i den här bloggen

onsdag 12 februari 2014

The Ridges - Hemsökt mentalsjukhus

Det fanns en tid då det fanns stora mentalsjukhus i alla delar av delstaten Ohio i USA. Mentalsjukhus fanns i Cleveland, Cincinnati, Columbus, Toledo, Akron, och Dayton. Southeastern Ohio's hospital byggdes i Athens, nära Ohio Universitys universitetsområde. Idag är detta mentalsjuhus det enda av mentalsjukhusen som fortfarande står i något som liknar originalskick är Athens Mental Health Center - även känd som The Ridges.

Under sin verksamhetstid, 1874 till 1993, behandlades en mängd olika patienter inklusive inbördeskrigets veteraner, barn och våldsbrottslingar som led av olika psykiska funktionshinder. Idag är byggnaden en del av Ohio University och house the Kennedy Museum of Art, ett auditorium och många kontor, klassrum och lagringsmöjligheter.

Margaret Schilling
Den 1:a december 1978 Försvann en kvinnlig patient vid namn Margaret Schilling från en av de aktiva avdelningarna på mentalsjukhuset. 42 dagar senare, den 12:e januari 1979, fann man hennes livlösa kropp i den övergivna översta våningen i avdelningen N. 20. Avdelningen användes tidigare för sjuka, smittsamma patienter men hade varit avstängd sen några år. En sökning gjordes när kvinnan försvann, men då denna avdelning var stängd så brydde man sig inte om att söka där.

En vaktmästare fann hennes kropp, livlös, kall och naken, hon hade varit död i flera veckor. Den officiella dödsorsaken var hjärtinfarkt, men varför är fortfarande ett mysterium. En fläck i form av en mänsklig figur kan fortfarande ses på golvet där hon dog. Det sägs att hennes ande kan ses stå och stirra från fönstret i rummet där hon tillbringade sina sista ögonblick. 

Flera personer har sagt sig höra en kvinnlig röst, märkliga ljussken, skuggfigurer och ljudet av gnisslande britsar. De som arbetar i byggnaden säger att de kan känna hennes närvaro. De ser henne ibland gå runt i korridorerna. Ibland har man sett klotter dyka upp på väggen, varav en innehöll budskapet "I was never crazy." vilket betyder "Jag var aldrig galen".

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar