Leta i den här bloggen

söndag 7 juli 2013

The Pink Lady

I staden Asheville i Buncombe County i västra North Carolina i USA finns ett hundra år gammalt värdahus, The Grove Park Inn, byggt 1913 som är känt för att vara ett populärt besöksmål med sitt exklusiva spa, tjusiga rum och anmärkningsvärda konstsamlingar och mycket annat. Sedan i år, 2013, pga ägarebyte, heter värdshuset numera The Omni Grove Park Inn. Förutom allt det exklusiva som värdshuset är känt för så finns det något annat som det är väldigt känt för - The Pink Lady...

En okända kvinnan kom att besöka rum 545 på The Grove Park Inn under 1920-talet. Hon var klädd i en lång, rosa klänning. Av okänd anledning föll kvinnan över stenmuren från andra våningen och dog. Ingen vet om hon snubblade, hoppade frivilligt eller om hon blev knuffad.

Under de år som gått sedan hennes död, har anställda och gäster berättat att de har sett en rosa dimma, och även uppenbarelsen av en kvinna klädd i en rosa klänning. Ingen har dock känt att den rosa damen är ett elakt spöke. Faktum är att hon tycks dra sig till barn. Efter att en familj besök till värdshuset så skrev pappan i gästboken att hans barn berättat att "de fick spela med damen i rosa klänning". Inte heller hennes upptåg är särskilt otäcka, en del gäster har rapporterat att de har fått sina fötter kittlade när de sovit i sina sängar. Har luftkonditioneringen varit på så har hon stängt av den, samma sak med lamporna. Hon ska även öppna och stänga dörrar och fönster.

Vid en del tillfällen har gäster och personal berättat att de blivit rörda av den rosa damen. En kvinna berättar att hon känt en medkännande famn, och en annan gäst som var rädd och orolig av personliga anledningar fick känna hur nogon höll hennes hand.

Det finns ett annat rosa spöke som har kommit att blivit känt, och det är The Pink Lady of Greencastle. Här handlar det om väldigt omtalade spökfoton, tagna av Guy Winters när han och vännen Terry Lambert besökte The O'Hare Mansion i i Greencastle, Indiana, som sades vara hemsökt. De fick höra om det övergivna gamla huset av en vän som berättat att han och hans flickvän hade blvit bortskrämda från platsen av någon form av väsen. Så med tillåtelse av ägaren gick Guy och Terry för att undersöka huset. Beväpnad med video- och filmkameror spenderade de ett par dagar, både dagtid och nattetid på platsen för att söka efter tecken på övernaturliga aktiviteter.Ovanstående bilder är det anmärkningsvärda resultatet av en bild som Guy tog av en av övervåningens fönster. På bilden ser man en rosa spöklik kvinna ganska tydlig. Guy har inte något angivet klockslag när fotot togs, men berättar att han såg det först efter att filmen var framkallad. En analys av filmen bekräftade att figuren var närvarande på filmens negativ. Den nedre högra bilden är en digital förstärkning, vilket avslöjar en skalle-liknande utseende för spöket ansikte.

I den här bloggen har jag nämnt spöken i flera olika färger och former, nu kan vi även lägga till två rosa spöken!

/Markus

Här har ni ett kort reportage om The Pink Lady of Greencastle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar