Leta i den här bloggen

tisdag 18 juni 2013

Woods Home

I december 1994 flyttade Ed och Mary Woods tillsammans med deras två döttrar Heather, 14, and Angel, 4, in i ett hus i Vancouver, Washington, och sju månader senare började märkliga händelser inträffa. Mary kunde vid flera tillfällen höra ljudet av en speldosa, men kunde inte hitta någon sådan. Ed hävdade att en gång var han på sitt kontor med dörren stängd och han hörde någon som leker med den, och när han såg, fann han att ingen där.


En dag fick Mary se uppenbarelsen av en kvinna som bar ett långt nattlinne och hade en sjal knutet om huvudet. När Mary undersökte saken så fann hon att det det hade bott en kvinna i huset som hade dött i cancer 1974. Snart berättade döttrarna om en kvinna med sjal om huvudet som kom in ibland och tittade till dem om nätterna. 

Sedan var det Eds tur att få vara med om husets spöken. Han fick se en man från en annan tid stå i hans rum, mannen var klädd som en s.k Riverboat Gambler*. Ett annat spöke som sågs av av både Ed och Mary var en liten flicka som de kallade "Pinky". Detta var en busig liten flicka som fnittrade hela tiden när hon blev sedd. 

Ett annat spöke som aldrig sågs men däremot kändes var ett som kramade och ibland gned sig emot den som stod i duschen. 

Familjen har även bevittnat hur saker välts omkull och även hur föremål svävar omkring för egen maskin.

Varför familjens hus är hemsökt av så många spöken är det ingen som vet.

*I början av 1800-talet gick det Flodbåtar kan vara avsedda för passagerar- eller godstransport över Mississippifloden. Detta var en effektiv metod att transportera gods från stat till stat men blev också ett viktigt centrum för handel. Eftersom handeln lockade folk med pengar, lockades även professionella pokerspelare. En sådan pokerspelare kallades för just Riverboat Gambler. Västernfilmen Maverick från 1994 handlar om en sådan pokerspelare. En bra film som jag varmt rekommenderar!

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar