Leta i den här bloggen

torsdag 23 maj 2013

Franklin Castle

Franklin Castle, ibland även kallat Hannes Tiedemann House är ett stort historiskt hus som finns i Cleveland i Ohio, USA. Det fyra våningar höga huset byggdes 1881 och sägs vara det mest hemsökta huset i Ohio. Låter inte det spännande så säg?


Underliga röster har hörts från tomma rum och bakom murar, man har även hört barngråt. Ansikten har uppenbarat sig i husets virke, ljuskronor har börjat snurra och man har känt kalla fläckar. Dessa företeelser är bara en bråkdel av alla de spökerier som människor som har varit i huset har berättat om.

Den som lät bygga huset var en tysk immigrant vid namn Hannes Tiedemann. Här kom han att bo tillsammans med sin fru, mor, och flera barn.

Hannes Tiedemann var en specerihandlare och bankrådgivare som hade ett rykte om sig att vara en högljudd och hård man. På grund av hans personlighet, trodde många i området att han även var tyrannisk mot sin familj. Dessa rykten blev värre efter att hans barn, fru och mor, dog inom en kort tidsperiod under "mystiska" omständigheter. Många trodde även att Hannes hade mördat sin systerdotter och en ung piga. Hannes Tiedemann lämnade slottet i 1895 kort efter hans fru dog.
I fönstrena i detta torn sägs flera flera personer ha sett en kvinna klädd i svart. Hon tros vara spöket av Rachel, den unga pigan som Hannes ska ha mördad. Enligt legenden var det framför ett av dessa fönster som Hannes hackade ihjäl henne med en yxa.En liten flicka sägs hemsöka balsalen på den fjärde våningen. Många tror att hon kan vara spöket av unga Rachel, eller Tiedemann systerdotter. Det sägs också att det ska finnas en stor blodfläck på marmorgolvet i balsalen som framträder med jämna mellanrum trots att detta marmorgolv byttes ut för över 30 år sedan. fortfarande visas på marmorgolvet, trots att den byttes ut ungefär 30 år sedan.

Ett tidningsbud har berättat att när han knackade på dörren, så hörde han en röst som sa "komma in!". Väl inne i foajén såg han en uppenbarelse av en kvinna i vitt, som gled ner för trappan och försvann genom en stängd dörr.

I januari 1968 flyttade James Romano, hans fru och deras sex barn in i huset. Mrs Romano hade alltid varit fascinerad av herrgården och planerade att öppna en restaurang där, men hon kom snart att ändra sig. Samma dag som familjen flyttade in, skickade hon sina barn på övervåningen för att leka. En liten stund senare kom de tillbaka ner och frågade om de kunde ge en en kaka till deras nya vän, en gråtande liten flicka som var på övervåningen. Mrs Romano följde barnen upp igen, men fann ingen flicka...

Mrs Romano har också berättat att hon har hört orgelmusik i huset, trots att inget orgel där. Hon kunde även höra fotsteg fram och åter i korridorerna.

I september 1974, hade Romanos slutligen fått nog. De sålde slottet till Sam Muscatello, som planerade att förvandla platsen till en kyrka, men i stället, efter att höra om husets förflutna, bestämde han sig istället för att hålla guidade turer i huset. Även han hade problem med spökerier, konstiga ljud, försvinnande föremål och en kuslig kvinna, klädd i svart....

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar