Leta i den här bloggen

fredag 12 oktober 2012

The Devil's Chair

The Baird Chair monument i Kirksville, Missouri
Under det glada 1800-talet i USA så blev det populärt skulpturer på kyrkogårdar som såg ut som stolar, i dessa stenstolar kunde besökare sitta ner och sörja sina bortgångna, därav kallades dessa skulpturer för "mourning chair", dvs "sorgstol".
Idag finns det istället bänkar på kyrkogårdarna, men de gamla stenstolarna står ännu kvar. Dessa stenstolar är numera flitigt besökta av "legend trippers" som kallar dessa stolar för "The Devils Chair" eller "Haunted Chair".

När stolarna inte längre användes så kom vidskepelse at utvecklats kring dessa monument. Ungdomar besöker kyrkogårdar om nätterna för att sätta sig i de "hemsökta stenstolarna".

The Devil's Chair i Cassadaga, Florida

The Devil's Chair på kyrkogården Highland Park Cemetery of Kirksville i Missouri är en stol i marmor, tillverkad av John C. Baird. Denna stol är en av de mer populära bland spänningssökande ungdomar. Vissa berättelser säger att något fruktansvärt kommer att hända med personen som vågar sitta i den vid midnatt - en hand kommer att komma fram ur graven och dra ner en ner till underjorden.

The Devil's Chair i Cassadaga, Florida finns på en kyrkogård som gränsar Cassadaga och Lake Helen. Enligt en lokal legend, kommer en oöppnad ölburk som lämnats kvar på stolen vara tom på morgonen efter. I vissa berättelser så ska burken ha öppnas och i andra så är burken tom, men utan att den har öppnats. Djävulen sägs ibland kunna visa sig för den som vågar sitta i stolen. Ibland talar djävulen till personen som sitter i stolen och när personen reser sig därifrån upphör rösten.

The Empty Chair på Hope Cemetery i Vermont
The Empty Chair (Den tomma stolen) på Hope Cemetery i Barre, Vermont skiljer sig från andra monument då det faktiskt är en gravsten. Berättelserna om denna stenstol är dock rätt lika andra berättelser. Lokalbefolkningen hävdar att olika olyckliga händelser kommer att hända om en person sitter i stolen. Särskilt om en person sitter i stolen vid midnatt eller på Halloween, då kommer denna person att dö inom ett år.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar