Leta i den här bloggen

onsdag 22 augusti 2012

McPike Mansion


Nu ska vi hälsa på en gammal kåk som till det yttre ser minst lika otäck ut på dagen som den gör på natten, nämligen McPike Mansion i staden Alton som ligger vid Mississippi River i Madison County, Illinois.


Huset byggdes 1869 av Henry Guest McPike (1825-1910) som var en framstående lokal affärsman, inblandad i bland annat fastigheter. Han tjänade även fyra år som Altons borgmästare. Huset ägdes av familjen PcPike fram till 1936.


Huset har sedan dess haft en rad olika ägare. Innan det lämnades öde så bodde här en en Paul Laichinger som hyrde ut rum. Han bodde där fram till sin död 1945. Från 50-talet stod huset tomt och började då att inleda sitt förfall - från vackert hus till sin nya "look" som spökhus.Den 17:e juni 1980 blev McPike Mansion erkänt som historisk plats av National Register of Historic Places men lämnades ändå övergiven i många år. Det var först efter ca 50 år som huset kom att få nya ägare. 1994 köptes McPike Mansion av Kate och George Luedke. De hade tänkt att omvandla det till ett hotell, men trots att huset var erkänt kulturmärke så fick de inga bidrag till att restaurera huset, varken från federal, statlig eller lokala myndigheter. 
För de som vill fotografera spöken skall nog ta sig 
ett besökt till huset då det är vanligt att få "orbs", 
bollar av ljus och figurer m.m.
Sharyn och George Luedke gör vad de kan för att ta hand om denna gamla kåk. Deras mål är att en dag få McPike Mansion att se ut som det en gång gjorde. Parets hemsida mcpikemansion.com har bidragit till en hel del till restaureringen genom försäljning och olika events där varenda slant går till husets renovering.

Såklart är det främst spökentusiaster som besöker huset då det sägs vara hemsökt av husets tidigare ägare. Medium säger sig ha känt närvaro av familjen McPike, tjänstefolk och andra som bott och dött i huset.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar