Leta i den här bloggen

tisdag 21 augusti 2012

Bobby Mackey's Music World


När det gäller amerikanska tv-serier och tv-reportage om paranormala fenomen så är "Bobby Mackey's Music World" ständigt återkommande. Om ni liksom jag är en smula insyltad i denna typ av tv så har ni säkert hört om denna otroligt hemsökta country-nattklubb i Kentucky. För er som inte har en aning om vad jag yrar om så skall jag för er berätta om en av USA:s mest hemsökta platser.

Bobby Mackey's Music World hittar vi på adressen 44 Licking Pike i Wilder, Kentucky och är en s.k "Honky Tonk", d.v.s en typ av bar med musikunderhållning som är vanlig i södra och sydvästra USA. Platsen ska under 1800-talet ha varit ett slakthus som senare ska ha rivits för att där ge plats för en vägkrog som under åren har gått under olika namn, bland annat "The Brisbane" vilket var platsens namn innan Bobby Mackey tog över 1978.

Bobby Mackey är, förutom nattklubbsägare också countrymusiker med ca 40 år lång karriär. Det är nästan synd att denna kille verkar vara mer känd för spökerierna än för sin musik då han faktiskt är riktigt bra. Lyssna på den här! Låten heter "Johanna" från 1988 som handlar om ett av husets spöken:

Under det glada 1930-talet när baren gick under namnet "the Latin Quarter club" så ska en gravid dansös som hette Johanna ha hängt sig i omklädningsrummet. Enligt rykten så begick hon självmord efter att hennes far hade låtit mörda hennes älskare som var sångare på klubben.

Såklart kom Bobby Mackey's Music World att bli populär för sina spökerier, kanske mer än grundsyftet med platsen, dvs countrymusiken, därför började Mackey att använda en klockren slogan: "Come for the ghosts, stay for the music" .

Förutom Johanna så ska det finnas ett annat spöke på platsen, Pearl Bryan som liksom Johanna var en ung gravid kvinna. Pearl var bara 22 år gammal då hon brutalt mördades 1896. Hennes huvudlösa kropp hittades strax bakom det som nu är YMCA (Young Men's Christian Association, ska inte att förväxlas med den klassiska disco-dängan) i Fort Thomas, Kentucky. En man vid Scott Jackson blev inom kort arresterad för mordet och det dröjde inte länge innan även Alonzo Walling arresterades. Jackson och Walling dömdes och hängdes i början 1897 . Hängningen utfördes kort efter att de dömdes pga snabbt då hotet om en offentlig lynchning av vänner och släktingar till Pearl Bryan.

Men varför spökar Pearl på platsen när det inte ens var där hon dog? Förklaringen är den att det Pearls mördare var satanister som enligt ledenden ska ha använt stackars Pearls huvud som offergåva till Djävulen på den platsen där Bobby Mackey's klubb finns idag.

Som sagt så har ärendet kring  "Bobby Mackey's Music World" varit med i en hel drös med tv-reportage i tv-serier, flera av dessa är nämnda här i bloggen, däribland Ghost Adventures,  Haunted Lives och A Haunting.

/Markus

För att ta del av Bobby Mackeys egna upplevelser på platsen så rekommenderar jag varm avsnittet "Gateway to Hell" från A Haunting:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar