Leta i den här bloggen

lördag 16 februari 2019

gasmannen som försvann

Här kommer en berättelse från England om en kvinna som fick besök av fler än en reparatör när hon fick något fel med värmepannan.

/Markus

För några veckor sedan började mitt hus bli kallare. Jag antog att det hade blivit något fel med gaspannan. Min pojkvän och jag kollade upp olika reparatörer och hittade en som var riktigt billig. Först tänkte jag att det skulle röra sig om något kriminellt, kanske rånare för det priset, men min pojkvän övertalade mig. Den dagen han kom var min pojkvän inte hemma så hans mamma stannade hos mig utifall han var någon slags rånare.
När han kom fram visade vi honom pannskåpet och lät honom sedan göra sitt jobb ifred trots min oro över att ha en främling i mitt hus. Varje 15:e minut gick jag ut och frågade honom om han ville ha te eller om han visste vad som var fel med pannan. Varje gång så antingen avvisade han te eller så sa han något om vad som behövdes lagas på pannan. Jag var generellt skeptisk till att den här killen, om han ens var en var en riktig reparatör och var nästan övertygad om att han skulle råna mig.

Efter en timme knackade det på dörren. Jag öppnade i tron på att det var min pojkvän. Men där stod en arbetsklädd man i 40-årsåldern som presenterade sig som reparatör för gaspannor. Jag sa till honom att sluta driva med mig då vi redan hade en som jobbade med pannan i huset. Han sa till mig att jag självklart hade slösat bort hans tid om jag redan hade en man som gjorde jobbet. Han visade mig sedan sin ID-bricka.

Jag bjöd in honom eftersom han hade brickan med sitt namn. Namnet på killen som jag hade anställt. När jag gick förbi pannskåpet märkte jag att killen inte var där. Paniken satte in eftersom jag trodde att han var på övervåningen och rånade mig. När jag skulle ringa till polisen sa den nya gasmannen något som gav mig kalla kårar. Han höll upp den andra killens ID-bricka och sa: "Han kunde inte ha varit här." Hans ansikte bleknade. Jag trodde att han skulle säga något i stil med att han inte ens var en av deras anställda, men han sa, "Han dog förra veckan."

Min gaspanna sågs över av ett spöke som det verkar. gasmannen tänkte detsamma. Min pojkväns mamma tänkte det också. Jag och pojkvännens mamma gick inte långt ifrån varandra under resten av den dagen.

/Sophiethunder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar