Leta i den här bloggen

söndag 18 november 2018

Svarta armen

Här kommer en berättelse som en medelålders kvinna i Texas var med om i ungdomen.
/Markus

En jul när jag var liten skrev jag till jultomten att jag ville ha ett par högklackade skor för flickor som var väldigt populära då. Jag minns att jag dagdrömde om hur underbart det skulle vara att ha sådana skor. Jag skulle se så bra ut och det skulle vara så roligt. Jag längtade så efter julen.

Äntligen var julafton här! Den natten kunde jag knappt sova men jag visste att jag var tvungen, annars skulle inte Tomten komma hem till oss.  

Äntligen blev det morgon. Jag hoppade ut ur sängen och sprang till vår julgran. Jultomten hade kommit med de mest vackra rosa klackskor i plast som någon någonsin hade sett! Jag tog på mig dom och mannekängade runt i rummet. Jag var så glad.

Min mamma hade gått till köket för att börja med frukosten. Jag bestämde mig för att gå till köket för att visa upp mig med mina vackra skor för henne. När jag kom fram till dörren till köket såg jag en svart arm komma ut ur dörrposten. Jag hade ganska hög fart så jag hann inte stanna utan gick rakt igenom den svarta armen som var utsträckt över dörröppningen.

Jag blev så rädd att jag snubblade och föll och när jag föll så bröt jag av klacken på ena av mina nya skor. Jag blev rädd och grät, inte bara för att jag hade haft sönder mina nya skor men för vad jag just hade sett. Jag berättar för min mamma om det men hon visste inte alls vad hon skulle säga om saken.

Den fruktansvärda upplevelsen föll i glömska med alla jular som kom och gick.


Men jag fick se den svarta armen ytterligare en gång. Den här gången när var ungefär 12 år gammal. Det var sommar, min bror, syster och jag låg i skuggan på en filt under ett träd. Vi diskuterade Gud och jag predikar mitt lilla hjärta ur mig. Plötsligt kom den svarta armen upp från marken och grep tag i mig! Jag skrek och sprang därifrån.

Jag berättade för mamma om armen. Hon bad en bön med mig för att lugna mig. säger till min svarta arms moder. Hon säger en bön med mig och lugnar mig ner. Den natten och flera nätter efteråt sov jag med min syster.

Det var många år sedan dessa händelser ägde rum, men jag mins dem som om de hände igår.

Jag vet inte vart den svarta armen kom ifrån eller om någon annan någonsin sett den svarta armen. Allt jag vet är att det hände mig.


/Jeani, Texas, USA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar