Leta i den här bloggen

onsdag 19 juli 2017

Ghost House - kommande Thai/Am. skräckfilm

Ett ungt par, Jim och Julie, semestrar i Thailand där Julie blir förtjust i att fotografera små helgedomar som kallas "Ghost Houses" som tros ge andar skydd och komfort. Ett par brittiska resenärer tar dem med till landsbygden för att visa Jim och Julie en plats där många av helgedomarna finns. Efter att ha tagit med sig ett föremål från platsen blir Julie förföljt av en illvillig ande...

Trailer:
 

Det är vad den kommande skräckfilmen Ghost House ska handla om. Filmen är amerikansk men mestadels filmad i och runt Bangkok, Thailand och nära den burmesiska gränsen för de gamla tempelruinerna och djungeln.. Jag vet inte vad ni tycker men jag känner att det kan bli en ganska bra och otäck spökskräckis!

Andehus vid bensinmack i Thailand
Ghost Houses är inget som är påhittat för filmens skull utan andehus är något som finns och som är vanligt förekommande i sydöstra Asien. 

Från Wikipedia: Andehus eller san phra phum (thai ศาลพระภูมิ) är helgedomar för naturandar. De förekommer i Thailand, Laos och Kambodja och är i de flesta fall små. I enstaka fall kan de vara betydligt större.

Det handlar om resterna av en gammal animistisk tro som lever vid sidan om dagens buddhism. En sådan helgedom uppförs så snart en tomt blir bebyggd för att lugna markandarna som har förlorat sin hemvist, och ge dem ett ersättningshem på samma tomt.

Andehus påträffas inte bara i anslutning till boningshus och offentliga byggnader utan även vid heliga platser som grottor, klippor, berg och ovanliga träd. De placeras också vid gator där många olyckor inträffat.


/Markus5 kommentarer:

 1. Markus jag har följt din blog under ett par år, du är en fantastisk skrivare och jag har genomgott samma resa som du, fortsätt du rockar fett

  SvaraRadera
 2. Jaa Marcus mer inlägg nu! ������ Kollar in här varje kväll ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ps. Det var smileys, inte agressiva frågetecken jag skrev ;)

   Radera
 3. Mer ska komma. Det känns ibland som att man har hittat allt som finns att skriva om... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig att du känner. Detta är lätt den mest innehållsrika spöksida jag någonsin läst. Större variation inom ämnet kan man leta lääänge efter. Keep it up! ��
   /Alex

   Radera