Leta i den här bloggen

tisdag 23 maj 2017

Isla de las Muñecas - DockönDon Julian Santana Barrera
Xochimilco ses som Mexikos Venedig med hundratals kilometer kanaler längs samhället och mellan odlingsmark. Längs dessa kanaler som är ett populärt turistmål, hittas Isla de las Munecas – Dockön som ligger precis söder om Mexico City. Enligt sägnen drunknade en liten flicka här under mystiska omständigheter. 

En man vid namn Don Julian Santana Barrera ska ha hittat den döda flickan och hennes docka som flöt i vattnet. För att hedra flickan hängde han upp dockan i ett träd på ön, men blev enligt legenden besatt av flickans själ och började hänga upp fler och fler dockor. Efter 50 år ska Julian ha hittats död, drunknad på samma ställe som flickan.

Även om dockmannen är en riktig person är det omstritt vad som är sant och vad som är en modern legend. Vissa menar att Don Julian Santana Barrera hittat på förklaringen med den döda flickan och helt enkelt blev besatt av att hänga upp dockor.

Vad som är säkert är i alla fall att ön har blivit en makaber turistattraktion och att besökare fortsätter pryda den med nya dockor. På nätterna sägs dockorna röra sina huvud och armar och viska till varandra.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar