Leta i den här bloggen

lördag 21 november 2015

Dockan Mandy

Mandy är en porslinsdocka, tillverkad i England eller Tyskland mellan 1910-1920. 1991 flyttade Mandy in på Quesnel museum i British Columbia, Kanada. Då hon flyttade in var hennes kläder smutsiga, hennes kropp söndersliten och hon hade sprickor i huvudet. 

En del säger att det något mäkligt med den gamla dockan. Konstiga saker händer när Mandy är närvarande. Personen som gav dockan till museet berättade att hon brukade vakna på nätterna av barnskrik från källaren. När hon lämnade bort dockan så upphörde barnskriken.

Personalen på museet har varit med om många konstiga och oförklarliga händelser; lunchlådor försvann ur kylskåpet för att senare hittas hittades undanstoppade i nån låda, även saker som pennor, böcker, bilder försvann och återfanns under märkliga omständigheter. Även fotsteg har hörts.

När Mandy flyttade in på museet så hade hon ingen given plats utan satt vid entrén. Där kom besökarna att stirra på dockan i skräckblandad förtjusning och kommentera hennes otäcka leende. Efter en tid så flyttades Mandy till en annan del av museet där inga andra dockor fanns eftersom det sades att hon skulle skada dem.

En besökare försökte videofilma Mandy men kameran strejkade vid varje försök. En del säger att de har upplevt att Mandys ögon följer dem runt i rummet medan andra säger att de har sett Mandys ögon blinkar.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar