Leta i den här bloggen

måndag 19 oktober 2015

Bröllopsklänningen på Baker Mansion


En bröllopsklänning i ett rum på Baker Mansion, Pennsylvania, USA, sägs vara hemsökt av dottern till mannen som en gång ägde huset. Elias Baker byggde Baker Mansion i 1849. Han var en mycket stolt och snobbig man och styrde sin familj med järnhand. När hans dotter Anna förälskade sig i en man av lägre samhällsklass så förbjöd hennes far att gifta sig med mannen. Förkrossad bestämde sig Anna att aldrig gifta sig vilket hon höll fram till sin död 1914.

När Baker Mansion på senare år omvandlades till ett museum så har en gammal bröllopsklänning placerats i en display i Annas gamla rum. Under årens lopp har brudklänningen fått ett rykte om sig att vara hemsökt. Många besökare hävdar att de har sett brudklänningen röra på sig inne i glasmontern. På nätter när det är fullmåne ska klänningen fladdra våldsamt i sin glasmonter och ibland börjar glasset at skallra vid just dessa kvällar. Det sägs att det är Annas spöke som är närvarande, rasande vid åsynen av en brudklänning då hon aldrig själv fick bära en.

Spöket av både Elias och hans dotter Anna har enligt uppgift setts i huset av både personal och besökare. Elias själv påstås spöka i Baker Mansions matsal. En kvinna i svart har enligt uppgifter setts irra runt runt på tredje våningen. Det finns även berättelser om spöklika figurer som setts i speglar runt om i det gamla stenhuset. Annas bror, David Baker, förolycades i en ångbåtsolycka vintern 1852. Folk har hört skrik från kylrummet i källaren där den döda kroppen av David legat tills den frusna marken tinat tillräckligt för att han skulle kunna bli begravd.

Det finns även en märklig speldosa som startar av sig själv lite nu och då, ofta när ingen är i rummet.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar