Leta i den här bloggen

onsdag 30 september 2015

Gettysburg 2: Gettysburg Collage

När man hör talas om Gettysburg så tänker man närmast på det gamla slagfältet, men för oss som gillar spökisar så ska vi nog ta en titt in på Gettysburg Collage som inte bara huserar elever och personal...

Skolan grundades 1832. Under slaget 1‒3 juli 1863 fungerade skolan bland annat som fältsjukhus den tiden som kriget höll på att ebba ut.

Det är över 150 år sedan slaget vid Gettysburg ägde rum och liksom på det gamla slagfältet så har även skolan sin beskärda del av spökerier.

I Brua Hall hålls utbildningar i scenkonst. Här finns teaterscenen "Kline Theatre" som hemsöks av spöket av en äldre soldat från inbördeskriget. På skolan kallar man spöket för "Generalen".
Han har setts flera gånger runt omkring scenen och tycker om att spela spratt genom att stöka till bland rekvisita och kostymer. Han gillar också att titta på föreställningar, och har sin egna plats längst fram i publiken, där den nedfällbara sitsen trycks ner när han sitter där och fälls upp när han försvinner. Skådespelarstudenterna ser alltid till att stolen är ledig när det är föreställning i fall om Generalen vill vara med och titta.

Det sägs att ett ungt par klättrade upp i klocktornet på
Glatfelter Hall
Glatfelter Hall i syfte att ta sina liv. Flickan hoppade, men killen ändrade sig. Hennes spöke har sedan setts på tornet, men endast av män. Det verkar som om hon försöker lura en kille att hoppa för henne.

Pennsylvania Hall
Pennsylvania Hall byggdes 1837 och är den äldsta byggnaden på campus. Det var den delen av skolan som användes som en befälsbefattning och sjukhus under slaget vid Gettysburg, och det sägs hemsökas av en vakt - the Lone Sentinel, den enslige vaktposten- och sägs visa sig i byggnadens kupol.

Men den mest berömda händelsen är om två kvinnor i personalen som fick uppleva en sak när de använde byggnadens hiss.

Hissen hoppade av okänd anledning över den våningen de skulle kliva av på och fortsatte ner till källaren. När hissen stannade och hissdörrarna öppnades så fick kvinnorna se något de sent skulle glömma...

Kvinnorna fick se hur läkare arbetade hårt med patienter... Soldater med sönderskjutna lemmar, lemmar som läkarna arbetade med att amputera. Kvinnorna såg en växande hög av amputerade lemmar staplade upp i hörnet. Trots att "scenen" var kaotisk så var helt tyst. I panik tryckte kvinnorna på hissknapparna och när en av de bloddränkta läkarna tittade upp mot kvinnorna så startade hissen och åkte upp ur källaren.

Red House heter ett hus med studentbostäder för kvinnliga studenter. Huset hör inte till själva skolbyggnaden. Det sägs att en flicka från tiden för inbördeskriget ligger begravd på bakgården och att hon hemsöker huset. Om man känner en doft av en parfym som inte tycks komma någonstans ifrån så är det flickan som är närvarande. Hon brukar ställa till med lite poltergeist-tricks som att flytta runt saker eller ha sönder tallrikar.

Även 60 Chambers Street är ett studenthem som är hemsökt. Huset är hemsökt av ett spöke som kallas Chuck. Man kan höra honom fara runt och vissla flera i timmar i sträck och så stänger han av och på elektroniska apparater. En gång ska han ha spolat tillbaks ett videoband för att få titta på en scen han gillade igen. Han ska även ha skojat med en kvinna genom att lyfta hennes hår som vilade på hennes axel. Personer som var med fick då se hur hennes hår stod rakt ut från sidan av hennes huvud.

Stevens Hall har ett välkänt spöke, the Blue Boy. Det sägs att en ung pojke flydde från det närliggande barnhemmet där barnen blev illa behandlade. Pojken kom till huset en kall vinternatt och några flickor ville ta hand om pojken.

Husmodern hörde att något var på gång och kom och knackade på dörren varpå flickorna gömde pojken utanför på ett fönsterbräde för att han säkert skulle återlämnas till barnhemmet om han hittades. Vädret var bittert, och husetmodern stannade och pratade i en timme. Hon lämnade slutligen rummet, men när flickorna gick för att få in pojken så var han inte där. Han hade vandrat iväg och lämnade inget bakom förutom sina fotspår i snön.

Man vet inte exakt vad som hände med pojken, men än idag får flickor som bor i rummet besök av hans spöke som har frustna blå läppar. Han har också setts kikande in genom samma fönster tryckt mot rutan.

Hans fönster är känt att flyga upp när det är vinterstorm - även när det är låst. När en flicka såg honom så skakade hon på huvudet i misstro vid åsynen, och när hon fokuserat blicken igen så var han borta. Men orden "Hjälp mig" var skrivet spegelvänt på den isiga rutan...

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar