Leta i den här bloggen

måndag 20 juli 2015

Ghost Graduation + Hemsökta skolor

Till att börja med så vill jag tipsa om en film, ingen läskig film dock, även om den innehåller spökerier. Det är en spansk film från 2012, Ghost Graduation, eller Promoción fantasma som den heter som originaltitel. Filmens handling lyder som följande:

Modesto är en lärare som ser döda människor, detta har kostat honom både massor av pengar på psykiatriker och avskedning från varje skola har han arbetat i. Hans lycka förändras när han anställs på en skola i Monforte och måste lära fem studenter som har gjort en prestigefylld skola till ett skräckhus. Modesto måste få dem att bli godkända och lämna skolan en gång för alla, men det blir ingen lätt uppgift: de fem eleverna dog för tjugo år sedan i en brand på skolan.

Filmen väntar en amerikansk nyinspelning, tills dess så finns den i sin helhet på Youtube med engelska undertexter (Se längst ner i inlägget).

Efter att jag hade sett denna charmiga film blev jag nyfiken på hemsökta skolor och hittade en lista på skolor i USA som sägs vara hemsökta.

El Paso High School i Texas ägs vara den mest hemsökta skolan i USA. Ett av skolans spöken sägs även ha kommit med på bild när "class of 85" foto togs. Enligt elever som var på plats så fanns det ingen som stod på den plats där kvinnan i mitten står på fotot. Ej heller har det gått att identifiera kvinnan. Det ryktas om att den suddiga skepnanden är en ung flicka som hade tagit sitt liv flera år innan fototagningen, genom att hoppa från en balkong som är ansluten till en korridor som är igenbommad sedan många år. Utifrån sett så har många sagt sig se en tjock dimma röra sig i denna korridor. Andra har till och med sett spöket hoppa från nämnda balkong, precis när hon ska nå asfalten så försvinner hon. Hur du än skivar det tar El Paso högstadium rygg-stickningar till skrämmande nya höjder.

Nästa skola står på en plats där en gång järnvägsarbete, tunnelbyggen och boskapsskötsel har ägt rum under en tid då Arizona inte hade hunnit bli en delstat. Studenter på Lee Williams High School hävdar att de flera gånger har sett en man i plommonstop gå omkring i salarna, likså en liten flicka som ropar om nätterna efter någon att leka med. Efter renoveringar under 2010 lades en fotbollsplan direkt ovanpå den gamla nybyggarkyrkogården. Det kan förklara varför åskådare har sett spöken i 1800-talskläder när man har haft aktiviteter på planen.

Cathedral High School i Los Angeles finns på den platsen där gamla kyrkogården Calvary Cemetery låg och än idag kan rester från gamla gravar dyka upp på platsen. Gamla gravstenar som har grävts upp under renoveringar genom åren har placerats som monument runt skolans fotbollsplan.
Skolans idrottslag kallas The Phantoms och har ett spöke som maskot. Elever och lärare känner ständigt de dödas närvaro, flera har även hört och sett dem...

Pocatello High School i Idaho har många elever, lärare och besökare sett spöken irra omkring i lokalerna. Man har upptäckt att minst sex dödsfall har inträffat på platsen, med en av de mest störande var en självmordspakt i slutet av 1940-talet till början av 1950-talet mellan två flickor varav den ena fullföljde detta genom att hänga sig från sitt skåp. Den starka doften av hennes parfym kan fortfarande kännas, även när hennes skåp togs bort så kunde man känna doften.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar