Leta i den här bloggen

torsdag 18 juni 2015

The Comedy Store

The Comedy Store öppnade sina dörrar i april 1972 av komikerna Sammy Shore and Rudy DeLuca. Många komiker har roat på detta hak genom åren, däribland Jim Carrey, Eddie Murphy, Bob Saget, Jerry Seinfeld och många fler.

Innan det blev en komedi-club var detta en populär nattclub, Ciro´s under åren 1940-1959 och var känt för besökas av många kändisar som Marilyn Monroe, Humphrey Bogart , Frank Sinatra, Ronald Reagan, Dean Martin, Cary Grant och många fler.

Ciro´s gick i konkurs 1959 och omvandlades till en rock ´n´ roll club men behöll det gamla namnet och kom att fortsätta att besökas av många kända personer, så även ökända personer då cluben kom att hållas hårt av maffian, däribland Benjamin "Bugsy" Siegel och Mickey Cohen.

The Comedy Store har tre våningar och består av en scen, backstage omklädningsrum, ett källarförråd nedanför scenen, det gamla showrummet och det nuvarande showrummet, ett kök, en utbyggnad för köket. Kontor finns på andra och tredje våningen i byggnaden.


Blake Clark (f. 1946)
Det finns minst fem spöken som hemsöker byggnaden, alla härstammar från 1940-talet och 1950-talet, troligen som en följd av Maffiaverksamhet. De blir som mest aktiva när det är stängt och tyst, särskilt under de tidiga morgontimmarna. Men de har varit kända för att vara aktiva under olika tider på dagen också.

Komikern och skådespelaren Blake Clark brukade jobba på klubben, inte bara som komiker utan även som dörr- och-säkerhetsvakt. Clark har haft flera märkliga upplevelser i det gamla showrummet.

En natt när han skulle låsa om sig så såg han en stol på scenen som flyttade sig själv över scengolvet.

Sam Kinison (1953-1992)
Sam Kinison var en komiker som var känd för att skrika en hel del. En kväll var Sam Kinison på scenen i gamla showrummet och övade inför kommande nummer. I rummet intill befann sig Clark i färd med att stänga det nya showrummet för kvällen. När han hörde Sam gick igenom sitt nummer och provaa rösten för att få till sin berömda stämma så hörde Clark ett något som lät som ett lågt surr av röster, som kom att bli allt högre. När Sam nådde sitt berömda skrik så hörde Clark hur rösterna ilsket sa: "Det är han. Det är han. Det är han."

Spökena gjorde sitt bästa för att avskräcka Sam från att uppträda. De trasslade med ljuset och störde ljudsystem vilket irriterade irriterande Sam på scenen inför publik. En kväll när Sam var riktigt irriterad så röt han att de skulle visa sig, då gick strömmen.

En lugn eftermiddag satt Blake och spelade videospel i ett rum nära köket. Han kände plötsligt sig iakttagen. När han vände sig om för att se om någon var där så såg han en man klädd i en brun bomberjacka i läder. Blake kunde se rakt igenom mannen, som bleknade bort mitt framför ögonen på honom.

Samma eftermiddag visade sig samma man upp i ett av kontoren på tredje våningen kontor framför en assistent, Debbie. Denna gång var mannen hopkrupen i ett hörn, livrädd. Han bleknade bort inför hennes ögon. Det verkar som om han kan ha dödats i detta kontor, kanske av en av Mickey Cohens anhängare.

På grund av de erfarenheter som människor har gått igenom i källaren, är det tänkt att källaren är hjärtat i byggnaden, eftersom det är där Mob torterade och / eller dödade dem som hade misshagade dem.

Because of the experiences that people have gone through in the basement, it is thought that the basement is the heart of the building, because that is where the Mob tortured and /or killed those who had displeased them.

1982 besökte ett team av parapsykologer, med Dr Taff i spetsen, The Comedy Club på grund av alla spökerier. När de kom till backstage-området genom omklädningsrummen så föll två mynt från taket. När de kom till källaren så kände plötsligt Dr. Taff plågsamma smärtor i benen. Han hade plockat upp den fruktansvärda smärtan från nån olycklig själ som hade lidit en gång i tiden. En vanlig tortyrtaktik för maffin var att bryta ben och knän.

Blake själv hade en skrämmande upplevelse i källaren en tidig morgon klockan 03:00. Han hade hört ett dovt morrande ljud från källaren. Blake gick tappert ner för att undersöka saken. Den låsta grinden grind framför källaren var böjd ut, som något kraftfullt knuffade grinden. Plötsligt gick grinden tillbaka i in vanliga form. Då såg han en stor svart figur framför porten, en skuggliknande figur som utstrålade ondska och illvilja. Blake blev skräckslagen och sprang upp från källaren och ut ur byggnaden.

Blake går numera ALDRIG ner i källaren längre, ända sedan en bit svart kartong föll ner från ingenstans och slog ner på hans hand, medan han och en vän var i källaren. Han vände kartongen och fick se sitt namn klottrat på den.

1994 filmades ett segment för TV-serien, "Haunted Hollywood" i det ursprungliga showrummet. Dr. Taff kom tillbaka för att titta på inspelningen. Han såg på ena sidan av rummet, tre män, alla klädda i 1940-talskostymer. Efter inspelningen var Taff den sista att lämna platsen. Taff gick upp till männen för att konfrontera dem eftersom de fortfarande stod där. Men dessa figurer, som inte såg spöklika ut, dvs inte genomskinliga, försvann inför hans ögon.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar