Leta i den här bloggen

måndag 2 juni 2014

Kors på ryggen

Nu har jag lyckats hitta en till gammal klassiker ifrån boken "Gröna handen och andra spökhistorier" av Ulf Palmenfelt. Här har ni "Kors på ryggen"!

/Markus

Det var en gång en flicka som skulle gå och handla åt sin mamma. Hennes mamma sa alltid åt henne att inte ta vägen över kyrkogården. Men när hon gick och handlade den här kvällen så gick hon över kyrkogården utan att tänka på vad hennes mamma hade sagt. När hon gick där bland gravarna så hörde hon en röst som sa:
- Kors på ryggen, Kors på ryggen.
Hon blev förstås jätterädd men fortsatte att gå. Hon hörde det igen
- Kors på ryggen, Kors på ryggen.
Nu gick hon mycket fortare till affären och när hon hade handlat så gick hon hem igen. Hon tog samma väg tillbaka. När hon gick där så hörde hon:
- Kors på ryggen, Kors på ryggen.
Den här gången vände hon sig om och kollade bak, hon såg en mycket vit dam komma
emot henne.
Hon vände sig tillbaka och började gå igen, nu gick hon fortare än någonsin och så hör hon någon viska i hennes öra:
- Kors på ryggen, Kors på ryggen.
Hon vände sig om och då grabbade den vita damen fast henne och ritade i ett kors på hennes rygg med lera och sa:
- Om du visar detta kors för någon person så kommer du att dö vid midnatt.

Flickan blev så rädd så hon började att springa hem, när hon kom hem så ville hon inte berätta något för sin mamma så hon låtsades som om inget hade hänt. Hennes mamma började laga mat och sa åt flickan att gå och duscha för att hon skulle ha skolavslutning dagen därpå. Hon protesterade och sa att hon inte orkade duscha men hon var tvungen så hon gick in i duschen och hon försökte skrubba bort korset som damen hade ritat på hennes rygg men det gick inte bort, hur mycket hon än skrubbade så gick det fortfarande inte bort...

Nu hade hennes pappa kommit hem, men eftersom hon stod i duschen så märkte hon inte det och hon hade tydligen glömt att låsa för hennes pappa stod plötsligt i badrummet och frågade:
- Vad är det för något du har på ryggen ?
- Inget speciellt. Sa flickan och vände sig om snabbt.
- JAja sa hennes pappa, det är mat nu.
- Jag kommer! sa hon och sedan gick hon ut ur duschen och tog en handduk och torkade sig, klädde på sig och gick sedan ner och åt.
Efter maten gick hon upp och böt om till pyjamas och gjorde sig i ordning, sen gick hon och lade sig. Nästa dag när hennes mamma skulle väcka henne för att gå till skolavslutningen så hittade hon sin dotter död i sängen med en kniv stucken mitt i korset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar