Leta i den här bloggen

söndag 25 maj 2014

Spöktunnlar

Legenden om The Screaming Tunnel (den skrikande tunneln) är en av Niagarafallens mest bestående legender. Den hittas utanför Warner Road under järnvägen som länkar Niagarafallen till Toronto och New York City. Enligt legenden så fattade ett hus, som ligger intill den södra infarten till tunneln, eld en natt för över hundra år sedan. En liten flicka som bodde i huset flydde för sitt liv men hennes kläder hade uppslukas i lågor. Hon sprang genom tunneln i ett försök att släcka sina kläder, men kollapsade och dog på tunnelgolvet Det finns lite olika varianter av denna legend, men alla dessa berättar att om man står mitt i den mörka tunneln vid midnatt och tänder en tändsticka så kommer lågan att slockna varpå man kan höra flickskrik eka genom tunneln.

Numera är Merritton Tunnel igenmurad.
En annan tunnel är Merritton Tunnel, i folkmun mer känd som "The Blue Ghost Tunnel" som finns i Toront i Kanada. Det har förekommit många rapporter om blå dimma i och kring tunneln, barnröster, 18-talsmusik och så har flera personer berättat att någon eller något har petat på dem bakifrån En del ska även ha blivit knuffade. Tunneln som byggdes på 1870-talet tros vara hemsökt på grund av flera obehagliga händelser som inträffat genom åren. En tågkollision några hundra meter från den västra infarten till tunneln skördade två eldares liv på sina respektive tåg, detta inträffade 1903. Sammanlagt har platsen 107 dokumenterade dödsfall som inträffade under tunnels bygge.

The Sensabaugh Tunnel, som ligger strax utanför Big Elm Road i Kingsport, Tennessee, är känd bland
lokalbefolkningen för sina skrämmande legender. Den kusliga tunneln är idag i ganska dåligt skick så dess besökare är i strort sett spänningssökare då vanliga trafikanter helst undviker den trånga och förfallna tunneln. 
Det finns en mängd olika versioner av legenden om Edward Sensabaugh som bodde nära tunneln med sin familj. Det sägs att han dödade hela sin familj och gömde deras kroppar i tunneln. Det sägs att om man stänger av bilmotorn inne i tunneln så kommer den förmodligen inte att starta om och om du tittar i backspegeln så kan man få se Mr Sensabaugh närma sig bilen. Då, som han närmar sig, kommer motorn att starta.

Det finns inga definitiva bevis för sanning i någon av de berättelserna om denna Sensabaugh. Marken där tunneln finns köptes av Edward Sensabaugh på 1920-talet. Sensabaugh bodde i ett närliggande hem, som fortfarande finns kvar och som är bebott. Det fanns bara en berättelse om några dödsfall i tunneln. Sju migrantarbetare dödades av en kraftig explosion i tunneln under dess konstruktion.
Troligtvis började dessa sagor genom att unga män körde sina flickvänner genom tunneln och skrämma dem
med berättelser vilket i sin tur, förhoppningsvis skulle leda till att få komma närmare flickvännen.


/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar