Leta i den här bloggen

måndag 12 maj 2014

Blackwell - PC-spel

I detta inlägg så ska jag ta upp något som jag aldrig trodde att jag skulle ha med i denna blogg, men finns det spöken med så funkar det här. Det jag ska ta upp är en PC-spelserie, Blackwell!

Jag hittade det första spelet när jag letade efter peka-och-klicka-äventyrsspel. Vad detta är för något ska jag nu försöka på bästa sätt. Är själv ingen stor fan av fartfyllda PC-spel, men när det kommer till denna form av spel där jag i lugn och ro kan lösa uppgifter och pussel utan att ständigt riskera att bli "Game Over".

Ett bra sätt att förklara upplägget är med denna screencap från
Indiana Jones and The Fate of Atlantis från 1992. Man för pekaren till olika
 föremål m.m och väljer sedan plocka upp, tryck, dra, använd m.m.
I nyare spel så har man skippat knapparna som ni ser i vänstra nederkanten på bilden till höger och har istället gått över till enkla vänster och högerklick med musen.

Hur som helst, när jag började spela The Blackwell Legacy så kände jag ganska snart att det påminde om tv-serien Medium, dels när det gäller det övernaturliga men också den där deckare-känslan. Vad jag och många andra gillar med Blackwell-spelen är att de inte har påkostad grafik utan liknar mest grafiken från 90-talsspel, det duger alldeles utmärkt!

När Rosangela "Rosa" Blackwells enda släkting dör efter tjugo år i koma så känner hon både sorg och stor lättnad, då hon känner att det jobbiga är över och att hon kan gå vidare med sitt liv. Allt detta ändras när Joey Mallone, ett retfullt spöke från 1930-talet, blåser in i hennes liv och berättar att Rosa är ett medium. Det är Rosas uppgift att tillsammans med Joey att hjälpa osaliga andar att komma till rätta.

Duons första fall gäller en rad självmord vid det lokala universitetet. Något onaturligt tycks ha tvingat dessa studenter att ta sina liv. Rosa, som just komma till rätta med sin nya status som ett medium, finner sig rollen som den ovilliga detektiven i detta ohyggliga mysterium.

Jag gillar verkligen dessa spel som jag vill kalla övernaturliga deckare med skön balans mellan humor och drama.

Här nedan har ni trailern till spelsamlingen "Blackwell Bundle" som innehåller fyra spel, The Blackwell Legacy, Blackwell Unbound, Blackwell Convergence och Blackwell Deception. Nyligen har ett femte spel släppts, Blackwell Epiphany.

/Markus2 kommentarer:

  1. Kanske vore The Lost Crown något för dig?

    Tack för en bra blogg. Läser den alltid med lampan på. :)

    SvaraRadera