Leta i den här bloggen

tisdag 7 januari 2014

Waitomo Caves Hotel

För inte så längesen delade jag med mig av Guillermo del Toros spökupplevelser och nämnde då att jag, i nästkommande inlägg, skulle berätta om det hemsökta hotellet i Nya Zeeland där han övernattade. Bättre sent än aldrig kommer här nu en titt in på Waitomo Caves Hotel!

Waitomo Caves Hotel byggdes 1908 och är omtalat för att vara ett av de mest hemsökta hotellen på Nya Zeeland. I intervjun med del Toro så framgår det inte vilket rumm det var som han övernattade i mer än att det var det mest hemsökta rummet. I den Nya Zeeländska tv-serien Ghost Hunt så besöker programmets spökjägare detta hotell och då blir de visade till två rum som enligt hotellpersonalen är de två mest hemsökta, dessa är Room 31 aka "The Honeymoon suit" och Room 25. Kanske var det något av dessa rum som del Toro övernattade i.

Avsnittet av Ghost Hunt finns längst ner i inlägget.

Rapporterna om övernaturliga fenomen på hotellet är varierande och många, personalen berättat att paranormal aktivitet inte är begränsad till ett område av hotellet, utan förekommer på hela hotellet. Pianot i Balsalen har hörts spela av sig själv, dörrar öppnas och stängs av sig själva och en del har även berättat hur de sett blod droppa i badkaren. Personal och gäster har sett en man gå igenom stängda dörrar.

Det finns en legend som utspelade sig under 1800-talet på den plats där hotellet står idag. Dottern till en högt uppsatt Maorian (Nya Zeelands ursprungsbefolkning) blev förälskad i en brittisk soldat. En kväll när hon var på väg att besöka sin älskare så misstogs hon för en krigare och blev skjuten till döds. Hennes ande sägs hemsöka hotellets viktorianska flygel av hotellet där spökrummet "Honeymoon Suite" finns. Hon sägs även hålla till på vindsvåningen varifrån man kan höra hennes sorgsna suckande och stönande.

Ett annat känt spöke på hotellet är The ghost of Cat Alley. En "cat alley" är korridorer med mindre rum där personalen bodde, dessa rum finns i anslutning till köket och matsalen. På 1930-talet inträffade en tragisk olycka. En liten pojke lekte i köket där hans mor stod och arbetade. Pojken drog i en stor gryta med kokande vatten i. Hans mamma hann inte stoppa honom och han fick grytan över sig och dog omedelbart. Hans spöke sägs röra sig på den nedre våningen i hotellet där man ibland sägs kunna höra skrattet från ett litet barn trots att där inte finns några barn vid just dessa tillfällen. När det har varit gäster med barn på hotellet så är det inte helt ovanligt att dessa berättar att de blivit förföljda av en liten pojke... Hotellpersonalen kallar honom för Daniel.

Hotellet har flera hemsökta rum, men det rum som personalen inte tycker om att gå till är Rum 25. Här har personalen berättat att de kan känna starkt obehag, höra skrik och se hur föremål fyttar på sig för egen maskin. Jag är nu nästan säker, det var nog rum 25 som Guillermo del Toro övernattade i!

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar