Leta i den här bloggen

onsdag 25 december 2013

Läskiga julklappar och märkliga tomtemöten

God jul mina vänner! Hoppas ni har haft det trevligt och att ni har fått fina julklappar! Det har jag fått, varav två av dem var spökrelaterade, en Ghost Face-flasköppnare och ett sån där skitläskigt porträtt som ändras beroende från vilket håll du ser det:


Tekniken bakom dessa foton kallas "lentikulärt tryck" vilket är en tryck-teknik som kan ge lite olika effekter. Vad ni inte ser om ni inte tar en väldigt nära titt på porträttets yta är att den inte är slät utan är liksom räfflat i lodräta linjer. Detta är, utan att krångla till det ytterligare, ett plastskikt med små längsgående linser (bilden till vänster). I detta fall handlar det om två bilder vilka syns på varannan lins.


Men nu måste jag ju såklart dela med mig lite mer av "Juldags-spökerier"! Jag hittade ett inlägg på en amerikansk sida där vuxna människor delar med sig om märkliga möten med Tomten från sin barndom. Här är berättelserna fritt översatta av undertecknad:

Det finns många fullvuxna, mogna, logiskt tänkande vuxna som kan svära att de som barn faktiskt såg Jultomten i sina hem på natten till juldagen. Här är bara några av dessa berättelser:

Jultomten fyllde våra strumpor

När jag var nio år gammal (jag är 30 nu) så hade jag väldigt svårt att somna på julaftonskvällen för att jag var jätteglad över presenterna som jag skulle få och undrade om mina föräldrar hade något att göra med de presenter som jag fått från Tomten året innan. Det var dessutom en ganska varm natt då jag bodde i inte allt för köldslagna Texas, så jag blev törstig och ville dessutom spionera ifall Tomten skulle komma.

Jag klev ur sängen och öppnade min dörr för att se till att ingen var ute i vardagsrummet. När jag öppnade dörren, såg jag hur någon stod och hukade sig i vardagsrummet, när han sedan stod upprätt så såg jag, det var Jultomten som var klädd i röda och vita kläder! Men vad som jag tyckte var konstigt var att jag kunde se julbelysningen från trädet skina igenom honom. Han började plocka ner våra julstrumpor och placerade dem på vardagsrumsbordet. När han skulle ta ner nästa strumpa så stängde jag dörren och hoppade i säng.

Nästa morgon berättade jag för min syster vad jag hade sett . Jag berättade för henne att han hade lagt strumporna på bordet. När vi gick in i vardagsrummet så låg, mycket riktigt, strumporna på bordet i vardagsrummet. Vi tittade på varandra och frös till för ett ögonblick. Från och med den gången har jag berättat för alla jag känner att jag tror på Tomten! / Misty G.

Tomten och tomtenissen

Det hände i närheten av Seattle, Washington på julafton 1957 eller '58. Min mamma stod vid köksfönstret när hon skrek till min syster och mig (åldrar runt 5 och 7) för att komma och titta. Där ute såg vi en tomte och en tomtenisse som hade med sig en stor brun väska. De var påväg längs med gatan utanför och min pappa sprang ut för att fråga om de inte kunde "tomta" för oss barn, men när han väl kom ut så fans de inte där, de hade försvunnit! / SkittySKat.

Jultomten vid sovrumsdörren

Det var julafton 1961 och vi bodde i Boardman, Ohio. Jag gick och lade mig på julaftonskvällen och somnade. Men så vaknade jag, minns inte hur mycket klockan var, men jag vet att det var väldigt sent när jag vaknade då det var alldeles tyst. Jag stirrade på sovrumsdörren, det var som om någon var där ute. Dörren öppnades långsamt och jag kisade med ögonen för att mina föräldrar inte skulle komma på mig vara vaken mitt i natten.

Jag blev så förvånad och faktiskt ganska rädd över vem som öppnade sovrumsdörren, för det var inte mamma eller pappa. Istället var det en man klädd i en röda kläder och svarta stövlar. Han hade ett vitt tyg knuten runt midjan, ett långt vitt skägg och en tomteluva på huvudet. Än i dag, om jag blundar, så kan jag se honom, sådant intryck gjorde han på mig. Han stod där och tittade på mig i några sekunder och gick sedan ut och stängde dörren om sig. Jag drog täcket över huvudet ett tag - jag var så rädd! Efter ett tag tog jag mig mod för att titta om han var kvar, men allt var som vanligt. 

Nästa dag frågade jag min mamma om hon eller min far hade varit uppe nånting på natten. Min mamma sa nej för just denna natt var den första natten på länge som mamma fick sova en hel natt då min syster bara var fyra månader gammal. De var båda utmattade av en ständigt vaknande unge att både mamma och pappa sov djupt hela natten.

Så jag vet inte vem eller vad som tittade in på mig den natten. När jag berättade för min mamma att jag hade sett Jultomten så blev hon riktigt arg på mig och sa till mig att det bara var drömmar och tramsig inbillning. Men jag vet vad jag såg... det var Jultomten. Jag svär att det här är sant! Jag vet att jag inte drömde. / Karrie K.

Till sist har ni här en hälsning från Tomten!

/Markus

"I see you when you're sleeping..."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar