Leta i den här bloggen

måndag 25 november 2013

Hemsökt museum i Italien

Jag råkade av en händelse hitta en artikel från 2011 om ett hemsökt museum i Italien där spöken terroriserar den renovernade byggarbetarna. Låter inte det spännande så säg? Här har ni artikeln från Metro:

/Markus

Italienska byggarbetare som arbetar med att renovera ett arkeologiskt museum i Neapel har nu gått ut i strejk. De hävdar nämligen att byggnaden är hemsökt – och vägrar plocka upp sina verktyg tills arbetsvillkoren förbättras.

Männen berättar att de hört rysliga skrik, upplevt kraftiga temperaturskillnader – och även sett spöken, skriver den italienska tidningen Il Mattino.

När arkitekten Oreste Albareno, som styr renoveringen, blev varse om strejken avfärdade han arbetarnas upplevelser som rent båg:

– Jag sa att det inte fanns några spöken och att de skulle fortsätta arbeta, säger han till Il Mattino.

Men det var lönlöst. Männen var övertygade om att något övernaturligt strök omkring på platsen. I ett sista desperat försök att få igång arbetet beslutade Albareno sig för att spendera en natt i museet tillsammans med hantverkarna. Nu är dock även han övertygad
om att platsen är hemsökt.

Efter att ha lyckats fånga vålnaden av en liten flicka på bild rådde det inte längre några tvivel. Museets påstådda besökare var ett faktum:

– Det är en flicka på kortet, men det var inga barn där. Byggnaden har hög säkerhet, så det finns inte en chans att någon skulle ha kunnat smyga sig in, förklarar han.

Nu har man bjudit in ett antal experter på paranormala fenomen från hela världen i hopp om att komma till botten med mysteriet. Utredningen inleds i september i år.

Jag hittar yvärr ingen information om hur utredningen gick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar