Leta i den här bloggen

torsdag 29 augusti 2013

the Lady of White Rock Lake

White Rock Lake omfattar mer än 1015 hektar och har ca 14,5 km av vandringsleder runt sjön. Konstruerad i 1911 som en vattenkälla för staden Dallas, är White Rock Lake besökt av mer än 1 miljon människor per år, däribland cyklister, löpare, vandrare, roddare, fågelskådare, fiskare, "picnickers" och andra utomhusentusiaster.

En känd vandringsmyt är den om the Lady of White Rock Lake.
Legenden berättar om en ung kvinna i 20-årsåldern som om nätterna kan ses irra omkring längs vägarna omkring sjön. Hon är genomblöt och har på sig en festklänning av 20-talsmodell. En bil stannar till för
att fråga hur det är fatt. Flickan berättar då för föraren att hon har varit med om en olycka och behöver komma hem. Föraren kommer sedan köra till den angivna adressen, och när denne anländer, är flickan borta. Det enda spår efter flickan är ett vattendränkt bilsäte... Föraren kliver ur och knackar på vid den angivna adressen och får då veta att de som bor där är flickans föräldrar och att hon dog genom drunkning när hon föll ur en båt på sjön på natten för många år sedan. I senare berättelser så är det inte ens ett hus på platsen när de anländer. Det revs för flera år sedan och är nu platsen för ett lägenhetskomplex.

Denna legend låter inte helt olikt en annan välkänd spökmyt, den om spöklifterskan Resurrection Mary vilket är en av USA:s mest populära spöklegender. Sedan 30-talet har flera män berättat att plockat upp en liftande ung blond kvinna när de kört genom Archer Avenue utanför Chicago. Denna kvinna vill lifta till kyrkogården Resurrection Cemetery där hon kliver ur och försvinner.

Legenden om White Rock Lakes spöklifterska sägs ha varit inspirationen för bluegrasslåten Bringing Mary Home skriven av John Duffey of The Country Gentlemen. Legenden var också inspirationen för Lakewood Brewing Company´s öl, La Dame du Lac (Lady of the Lake).

/Markus

2 kommentarer:

  1. har du missat hela norska motsvarigheten till tv 4´s paranormalprogram? 'åndenes makt'kolla you tube du kommer få flera timmars lystmäte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nädå! Jag tycker att den danska föregångaren till Det okända, Andarnas makt, var betydligt bättre än vår svenska serie. :)

      Radera