Leta i den här bloggen

onsdag 10 juli 2013

Ancient Ram Inn

I byn Wotton-under-Edge i Gloucestershire, England finns ett väldigt gammalt värdshus, The Ancient Ram Inn. Många människor anser att det är en av de mest hemsökta byggnader i landet, om inte världen. Hur som helst så är det ett av de äldsta spökhusen som jag har stött på när jag jobbat med denna blogg, då värdshuset är byggt 1145!

En populär legend om Ancient Ram Inn är den om häxan som brändes på bål på 1500-talet. Många tror att kvinnans ande fortfarande hemsöker ett av rummen i huset i dag. Man tror att kvinnan tog sin tillflykt i ett av rummen i huset innan hon blev tillfångatagen och dödad. Rummet kallas  kallas "The Witch’s Room”, dvs "häxans rum".

John Humphries
John Humphries köpte byggnaden 1968. Han räddade byggnaden från rivning och han har gjort det till sin livsuppgift att rädda huset från att falla isär. Under Johns första natt i huset kom en demonisk kraft och grep tag honom i armen och släpade ur sängen och genom rummet.

John Humphries har funnit bevis för djävulsdyrkan och rituella offer. Han upptäckte skelettdelar av barn under trappan som hade brutna dolkar i sig. Många har berättat att de sett tidigare, ej längre levande ägare uppenbara sig bredvid den nya ägaren.

Ett av de mest hemsökta rummen i huset kallas "The Bishops Inn". Rummet finns på första våningen och under den tid som värdshuset var ett bed and breakfast, så vardet många gäster som hade problem att sova i det rummet. En del kom att fly från rummet mitt i natten. Det sägs att spöket av en munk hemsöker rummet.

Illustration av en romersk officer från 1880
Spöket av en centurion, vilket var den huvudsakliga officersgraden i romarrikets armé har setts ridandes på en häst. En rörmokare som såg uppenbarelsen blev skrämd från vettet när han såg denna uppenbarelse gå rakt genom väggen.

Man har upptäckt att det hade varit två mord på platsen varav en var en fd ägare till värdshuset som blivit antingen hängd eller strypt. Flera personer anser att det finns en mycket tryckande och ond atmosfär i denna byggnad. Förutom ofanstående spöken så har man i huset hört fotsteg, skramlande av dörrhandtag, skrapljud samt märkliga ljussken och föremål som förflyttar sig av sig själva.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar