Leta i den här bloggen

måndag 17 juni 2013

The Murder of the Lawson Family

Not now, but in the coming years
it will be in a better land,
We'll read the meaning of our tears,
and then sometime, we'll understand.

/Skrivet på Lawsons familjegrav


Jag fick ett tips av en god vän som, liksom jag, är folkmusiker som arbetar mycket mycket med amerikansk folkmusik. Han nämnde en amerikansk folkballad som heter "The Murder of the Lawson Family" som tydligen skulle ha en verklighetsbakgrund som förutom mord och död, även innefattar spökerier. Självklart blev jag ju intresserad och när jag forskade i detta mordfall så fann jag snart att detta inte är första gången som jag finner information om spökerier där bakgrundsberättelsen är långt mycket hemskare än själva spökerierna.

Charlie Lawson 1886-1929
Det var en iskall snöig juldag 1929, en dag då många familjer firade jul, men för familjen Lawson som bodde i Brooke Cove Road i Stokes County, North Carolina kom denna juldag att bli den sista... Ingen vet varför den respekterade tobaksodlaren Charlie Lawson mördade hela sin familj... 

Strax före jul samma år så tog Charlie Lawson sin familj, 37-åriga frun Fannie och deras barn Arthur, 16, Marie, 17, Carrie, 12, Maybell, 7, James, 4, Raymond, 2, och Mary Lou, 4 månader in till stan för att köpa finkläder inför ett familjeporträtt. Dessa nya kläder kom att bli deras begravningskläder. 

Han började denna dödens dag med att skjuta ihjäl sina döttrar, Carrie och Maybell som var på väg till släktingar som bodde i närheten. Charlie väntade på dem vid tobakladugården, och när de var i området, sköt han dem med ett hagelgevär och för att försäkra sig om att de var döda så slog han dem upprepade gånger i huvudet. Han placerade sedan kropparna i tobakladugården

Därefter återvände han till huset och sköt Fannie, som var på verandan. Så snart vapnet avfyrades, skrek Marie, som var inne, medan de två små pojkarna, James och Raymond, försökte hitta ett gömställe. Charlie sköt Marie och sedan han funnit dem och sköt han de två pojkarna. Slutligen, dödade han barnet, Mary Lou som han sägs ha slagit ihjäl.

Efteråt gick han in i den närliggande skogen, och ett par timmar senare, sköt han ihjäl sig själv. Den enda överlevande var hans äldste son, 16-årige Arthur, som han hade skickat ett ärende strax innan hans dödliga arbete. Kropparna av familjemedlemmarna hittades med armarna i kors och stenar under sina huvuden. Det skott som gick av vi Charlie Lawsons egna självmord var det som fick folk att samla sig vid platsen. 

En polis som var vän med Charlie Lawson sprang ner och hittade Charlies döda kropp samt ett brev som han hade skrivit till sina föräldrar vid ett träd i skogen. Polisen fann fotspår vilket påvisade att Charlie hade vandrat runt detta träd flera varv innan han tog sitt liv.

Det var inte första gången och tyvärr inte den sista gången som någon stolle kom att mörda hela sin familj, men varför just detta fall har kommit till historien är pga att ingen säkert vet anledningen till detta vansinniga dåd, därav har spekulationerna flödat.

Vissa säger att Charlie var skvatt galen efter en skallskada han hade dragit på sig i arbetet. Det har även förekommit rykten om att Charlie hade ett incestuöst förhållande med sin äldsta dotter, Marie, och när hon blev gravid så kunde han inte bära skammen i vad som skulle hända honom och hans familj. Andra menade att Charlie Lawson var ett psykopatiskt monster som när som helst skulle "flippa ur"... Spekulationerna har sedan juldagen 1929 varit oändligt många.

Inte långet efter att morden hade ägt rum förvandlades familjen Lawsons hus till en populär turistattraktion. Många besökare upplevde sig känna rädsla och kvävande sorg när de befann sig i huset.

Efter en tid bommades huset igen för allmänheten, men detta avskräckte inte nyfikna åskådare från att smyga in i det gamla hemmet, i hopp om att finna bevis för att det spökade i huset vilket numera var det folket pratade om.


Flera personer har påstått att de sett två små lekade barn omkring huset för att sedan få se hela familjen Lawson samlad i begravningskläder...

En tid efter att huset hade bommats igen så använde man virke från huset till att bygga en bro över bäcken som rann i närheten. Efter att bygget av bron var färdig kom flera berättelser om övernaturliga händelser började dyka upp.

När man körde över bron kunde en kuslig dimma plötsligt omge bilen vilket i sin tur kunde leda till att bilens motor oförklarligt stannade. Om man råkade ut för detta kunde små handavtryck uppträda på bilrutorna...

/Markus

Till sist så har ni här en version av folksången "The Story Of The Lawson Family"1 kommentar:

  1. vad hemst! han måste ha varit psykist störd..
    //Amanda

    SvaraRadera