Leta i den här bloggen

torsdag 16 maj 2013

Kelsay Home i Nevada

I södra delen av Reno, Nevada finns ett gammalt hus som är byggt 1860. Detta enkla trähus flyttades från Virginia City, där det var beläget bredvid kyrkogården i många år innan det flyttades till Reno.


Familjen Kelsay som bodde där fram till 1992 fick vara med om en rad spökerier i huset.  En lång kraftig man med mustach, kallad "Samuel," dök upp både i köket och i sovrummen. De flesta spökerierna drabbade den då 13-åriga Jennifer Kelsay, vars säng lyftes upp i luften vid flera tillfällen. I oktober 1989 hyrde Kelsays ut huset till familjen Robinson som i sin tur blev hemsökta av tre spöken, Samuel och två andra spöken som var betydligt mer elaksinnade än Samuel som enligt familjen Kelsay var lite obehaglig men inte ond. Hemsökelserna började med fotsteg och röster från en osynlig, arg man. Garrett, den då 11-årige sonen, jagades från huset en dag när han var ensam i huset. Det var efter att han hade hört höga röster två manliga och ett kvinnligt spöke som liksom ekade över hela huset. När han sprang ut ur huset såg han i fönstret ett arg ansikte som såg ut att vilja visa vem som bestämde vilka som hörde hemma i huset. I oktober 1990 kunde familjen Robinson inte längre tolerera spökerierna och flyttade därför ut ur huset. 

Kelsays sålde huset 1992. Till denna dag, står huset fortfarande och är en privat bostad. Inga nya undersökningar eller rapporter har gjorts av detta hem.

Inte mycket är känt om det förflutna i huset förutom den flyttades till sin nuvarande plats från en annan Virginia City.

Utredare undersökte ett fotografi taget av en av familjemedlemmarna som kan skildra en manlig spöke. Emellertid visade undersökningarna att fotot kan ha tagits från en TV-skärm.

/Markus

Bilderna i detta inlägg kommer från ett avsnitt av Unsolved Mysteries. Här har ni reportaget om Kelsay Home i Nevada:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar