Leta i den här bloggen

torsdag 28 februari 2013

Kommande skräckfilm - The Conjuring "Based on a true story"

Paret Warren (Patrick Wilson och Vera Farmiga) besöker familjen Perron som har spökbekymmer.
Idag släpptes trailern till James Wan´s skräckfilm The Conjuring som har USA-premiär 19:e juli i år. James Wan är enligt mig en av 2000-talets bästa skräckfilmsskapare som gjorde Saw 2004, Insidious 2011 och Dead Silence 2007.

När familjen Perron (än så länge icke namngivna, men det är mer eller mindre uppenbart att Ron Livingston och Lili Taylor spelar herr och fru Perron) börjar misstänka att de inte är ensamma på sin gård bjuder de in de världsberömda paranormala utredare Ed och Lorraine Warren. Paret Warren har stor erfarenhet av olika hemsökelser, men finner snart att detta fall är något utöver det vanliga...

Här har ni trailern som enligt mig är lite väl lång, men den tycks ändå inte visa för mycket som många trailer gör. Trailern ger en försmak på det läskiga som komma skall... *Klapp-klapp* ;)


Varför jag nämner denna film i min blogg beror såklart på att det är en "spökskräckis" men främst pga att det är en film som är "baserad på verkliga händelser".

Andrea Perron
I december 1970 köpte Roger och Carolyn Perron sitt idylliska drömhem, den gamla gården som kallades "The Arnold Estate", som ligger strax utanför byn Harrisville i Rhode Island. Detta ver ett perfekt hem för deras stora familj bestående av fem döttrar Andrea, Nancy, Christine, Cynthia och April.

Andrea Perron, född 10 oktober 1958 skrev i mars 2011 en bok om sin familjs upplevelser “House of Darkness House of Light” Boken är den första av en trilogi. Här ser vi henne på en bokmässa någonstans i USA där hon berättar om sin bok:

Andrea berättar att, inte långt efter att familjen flyttat till sitt nya hem så började de se spöken. De flesta av dem var harmlösa och vissa av dem tycktes inte ens märka att vi var där. Åtta generationer av familjen Arnold hade levt och dött i huset innan familjen Perrons ankomst och vissa av dem fanns fortfarande kvar...

"The Arnold Estate"
Men det fanns en ande som inte alls var av den harmlösa sorten. Spökets namn var Bathsheba Sherman som tycktes uppfatta sig själv som en husmor. Därför var det främst mamma Carolyn som var den som blev mest utsatt för detta elaka spöke. Andrea såg själv aldrig detta spöke, men de andra i familjen beskrev hennes ansikte som något som påminde om en uttorkad bikupa täckt med spindelväv...

Andrea har alltid känt att hennes familjs erfarenheter borde berättas, men det var först för några år sedan när Hollywood började få intresse för berättelsen. Hollywood var till en början, i huvudsak, inte  intresserade av familjen Perrons berättelser, utan ville utgå från de kända paranormalutredarna Ed och Lorraine Warren.
James Wan

Många stora förlag ville publicera hennes bok men hon bestämmde sig ändå för att själv publicera den eftersom hon ville behålla kontrollen över arbetet så att inte hennes berättelser skulle bli förvrängda och således leda till en ännu mera förvrängd filmversion.

Nu har Andrea Perrons och paret Warrens berättelser hamnat i James Wan´s händer vilket jag tror kommer bli till en bra film!


/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar