Leta i den här bloggen

fredag 28 december 2012

ParaNorman

Nu måste jag tipsa om en mycket bra animerad ungdomsfilm som släpps på dvd i januari. ParaNorman är såklart inte bara för ungdomar utan passar hela familjen. Den tar upp viktiga ämnen som mobbing och utanförskap på ett mycket bra sätt.

I den fiktiva staden Blithe Hollow i New England, Massachusetts bor 11-årige Norman Babock som kan tala med de döda. De flesta i staden, inklusive hans föräldrar, tror inte på hans förmåga. Han blir
ständigt förlöjligad och mobbas av sina skolkamrater. Norman är inte rädd för de döda utan är mer rädd för den levande världen och dess mobbare. Men snart börjar han få obehagliga visioner med häxprocesser*som hölls i staden 300 år tidigare.


Norman påminner en del om Cole i Sjätte sinnet som även han kunde se de döda och blev mobbar pga detta. Skillnaden är att Norman inte är det minsta rädd för dem. ParaNorman en jättebra ungdomsfilm som skulle passa perfekt som skolbio, så, ett tips om du är elev är att tjata till er en biovisning. Om du är lärare, låt kidsen se denna film på skolbio, det kommer att göra dem gott!

/Markus

*Häxprocess - De händelser framför allt under 1400- till 1600-talet, runt om i den kristna världen, där människor, i de flesta områden framför allt kvinnor - häxor - anklagades för samröre med Satan. Minst 30 000 personer avrättades. Läs här om de ökända häxprocesserna i Salem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar