Leta i den här bloggen

torsdag 27 december 2012

Kommande skräckfilmer - 2013

Nu är julen över och om några dagar är det nyårsafton. Vi som älskar övernaturliga skräckfilmer undrar ju då såklart vad 2013 har att bjuda på. Jag presenterar här några filmer som jag anser vara intressanta. 
2013 ser ut att bli ett bra skräckfilmsår!

Mama - Sverigepremiär 3 april 2013

Här har vi en spansk skräckfilm, regisserad av Andres Muschietti och inte av Guillermo del Toro vars namn syns mest i trailers och i övriga forum. Del Toro står däremot som exekutiv producent*. Trailern är fantastisk och det verkar som att detta kan vara en riktigt läskig film!
Paret Annabel och Lucas står inför att ta hand om Lucas syskonbarn som varit försvunna i fem år men som nu har hittats i en skog. Det visar sig snart att barnen blir hemsökt av en spöklik kvinna... En kvinna som de kallar "mama"...* Den exekutive producenten ägnar sig åt det övergripande ansvaret, till exempel finansiella frågor, medan en "vanlig" producent, särskilt inom musikinspelningar, arbetar närmare inspelningsprocessen, till exempel med att ge instruktioner i studion.

The Haunting in GeorgiaThe Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia - Kommer till Sverige under våren 2013. 

Filmen är en s.k. systerfilm till The Haunting in Connecticut då det inte är en uppföljare utan handlar om en helt annan familj som flyttar till ett helt annat hem som ligger på en helt annan delstat. Liksom The Haunting in Connecticut så bygger även denna film på verkliga händelser.

1988 flyttar familjen Wyrick till ett hus som lämnades av okända anledningar av förra ägarna. Kort efter flytten börjar den fyra-åriga dottern Heidi träffa på "låtsaskompisar", bland annat den snälle farbrorn Mr Gordy. En annan snäll farbror dyker upp, en äldre man som Heidi kallar för "Khan" som har blod på sina kläder och sin hand i bandage. Heidis föräldrar tycker att det är märkligt med dessa figurer då de verkar vara mer än bara "låtsaskompisar". Snart börjar en mörk figur med dolt ansikte visa sig för Heidi...Patrick Wilson och Vera Farmiga som Ed och Lorraine Warren.
The Conjuring / The Warren Files - Kommer till Sverige sommaren/hösten 2013

Den här filmen har jag nämnt tidigare i bloggen. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om paret Ed och Lorraine Warren och deras besök i familjen Perrons hemsökta hus i New England på 70-talet.
Filmen regisseras av James Wan som gjorde och Insidious och dess uppföljare. Jag hoppas vi får se mer av den
läbbiga spöktanten i uppföljaren :)
Insidious Chapter 2 - USA-premiär 30 augusti 2013

En uppföljare till James Wans populära skräckfilm Insidious från 2010. Filmen fortsätter att följa familjen Lambert och deras hemska spök-och demonupplevelser. De flesta av huvudkaraktärerna från första filmen kommer att vara med, samt de där knäppa men roliga spökjägarna Specs och Tucker.Evil Dead - 10 maj 2013

Jag är riktigt nyfiken på hur nyinspelningen av Evil Dead från 1981 kommer att bli. Av de bilder jag har sett och trailern så verkar den enligt mig ganska lovande. Ingen av originalfilmens karaktärer finns med i denna film.

Mia, en ung kvinna som kämpar med missbruksproblem, beger sig till en avlägsen stuga i skogen tillsammans med sin bror och en grupp vänner. Där hittar de en mycket gammal bok och råkar av misstag väcka upp demoniska krafter.7500 - Premiär någon gång under 2013

Vad sägs om en spökskräckis som utspelar sig ombord på ett flygplan? Denna kommande skräckfilm är regisserad av Takashi Shimizu som är känd som skaparen av The Grudge-filmerna.

Den 12:e Maj avgår Vista Pacific Flight 7500 från Los Angeles International Airport på väg mot Tokyo. På natten när planet flyger över Stilla havet börjar passagerarna uppleva en rad övernaturliga händelser...Gott nytt år! /Markus

1 kommentar:

  1. Jag har sett mama, det är ingen barnfilm!;)
    //Amanda

    SvaraRadera