Leta i den här bloggen

söndag 2 december 2012

Haunted California

När man pratar om Kalifornien så tänker man kanske främst Hollywood, film och kändisar man tänker på, men här finns faktiskt en hel del hemsökta platser.


The Comedy Store - Denna komedi-club i Hollywood öppnades i april 1972 av komikerna Sammy Shore och Rudy DeLuca. Byggnaden var tidigare "Ciros", en populär Hollywood nattklubb under åren 1940-1957.
En rad kända komiker har börjat sina karriärer på The Comedy Store: Roseanne Barr, John Belushi, Jim Carrey, Eddie Murphy och många fler.

Här har många har fått ta del av spöken som ofta retas med personalen genom att flytta omkring  stolar och annat som ställts iordning inför öppnandet. En av de som arbetat på The Comedy Store och varit med om många spökerier är komikern Blake Clark som både har sett och hört spöken, bland annat en man i brun läderjacka. Läs mer om hans berättelser här eller se detta reportage om The Comedy Store från Unsolved Mysteries, uppdelat i två delar:

RMS Queen Mary - I hamnstaden Long Beach kaj ligger det "pensionerade" oceangående passagerarfartyget  RMS Queen Mary. Fartyget sjösattes 26 september 1934 och seglade på Nordatlanten åren 1936-1967. Fartyget gick på rutten Southampton-New York. Under andra världskriget fungerade fartyget som trupptransportfartyg. Sedan 1967 fungerar fartyget som flytande hotell, restaurang och museum.

Fartyget är även känt för sina spökerier. Bland annat så har flera personer hör barngråt från det rum som en gång användes som tredje klassens lekrum.


Vattentät dörr
1966 omkom 18-åriga ingenjören John Pedder då han krossades av en vattentät dörr i maskinrummet under en brandövning. Hans spöke sägs hemsöka skeppet. 

Det sägs att en ung flicka som hette Jackie Korin som drunknade i den andra klassen poolen och fortsätter att hemsöka första rummet klassens swimmingpool där även ung kvinna har setts. Kvinnan hette Sara och sägs ha mördats i den första klassen omklädningsrum av en okänd man

En del besökare har sett kvinnor som bär baddräkter enligt tidigt 1930-talsmode i poolområden. 

1942 så kolliderade RMS Queen Mary, av misstag, med krigsfartyget Curacoa vilket ledde till att det klövs mitt i tu. Besättningen bestod av 338 man, men man lyckades bara rädda 99 av dem. Det sägs att man, under däck, än idag kan höra män skrika och ljudet av kraschen.

Hollywoodskylten - Den berömda Hollywoodskylten i Hollywood Hills i Los Angeles, Kalifornien restes 1923 för att göra reklam för ett bostadshusprojekt i bergen ovanför Hollywood. Bokstäverna var femton meter höga och nio meter breda, späckade med glödlampor.


Peg Entwistle var en, enligt mig, sagolikt vacker skådespelerska som föddes 1908 i Wales. Tyvärr blev hon aldrig lika känd för sitt skådespeleri utan istället mer känd för sitt tragiska öde.

Fredagen den 16:e maj 1932 begick den då 24-åriga Peg Entwistle självmord genom att kasta sig från bokstaven "H". Hennes kropp hittades två dagar senare. Man hittade även ett självmordsbrev:

"I am afraid, I am a coward. I am sorry for everything. If I had done this a long time ago, it would have saved a lot of pain. P.E."

Flera personer säger sig ha sett en mystisk kvinna, klädd i vitt, röra sig i närheten av Hollywoodskylten. Man tror att detta är 
Peg Entwistles spöke. Här följer ett intressant klipp:
El Adobe de Capistrano - Mer känt som El Adobe, är en restaurang i  staden San Juan Capistrano som ligger i Orange County. Den norra delen av byggnaden var från början en bostad, byggd 1797 och den södra byggdes till 1812 och fungerade då som domstol och fängelse, men numera som restaurangens vinkällare där det sägs spöka. Flera personer säger sig ha sett en huvudlös munk framför restaurangen.

Så där ja, nu får det räcka. Det fullkomligt kryllar av spökerier i Kalifornien, dessa är bara några av dem.

Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar