Leta i den här bloggen

torsdag 6 december 2012

Dead Women Crossing

I Oklahoma finns det en litet område som heter Dead Women Crossing. Ett märkligt namn kan man tycka, men det finns ju en rad märkliga stadsnamn i USA, som exempelvis Hellhole Palms, Last Chance, Gnaw Bone, Kill Devil Hills och Satans Kingdom för att bara nämna några av dem. Man undrar kanske hur det kommer sig att man döper ett ställe till Dead Women Crossing och det finns faktiskt en förklaring.

Den 6 juli 1905 tog skolläraren Katie DeWitt James ut skilsmässa. Dagen därpå tog hon med sig sin 14-månaders dotter Lulu Belle till en järnvägsstation i Custer City. Katie skulle besöka sin kusin som bodde i Ripley. Där möttes de upp av Katies far Henry DeWitt som ville ta farväl.

Veckorna gick utan att Henry hörde något från sin dotter och han började bli allt mer orolig. Till slut kontaktade en detektiv vid namn Sam Bartell som började sin sökning i Clinton där ingen kom ihåg att de sett Katie och hennes dotter. Den 28 juli 1905 i Weatherford fick Bartell veta att Katie och dottern tillbringade en natt hemma hos William Moore. De hade kommit dit tillsammans med Moores svägerska Fannie Norton, bosatt i Clinton och sades vara prostituerad. Morgonen därpå såg man Norton, Katie och dottern åka iväg med häst och vagn. Norton återvände ensam två timmar senare och åkte sedan tillbaka till Clinton.
 
Senare fick Bartell höra att två kvinnor och ett barn setts i närheten av Deer Creek. Han lyckades hitta Lulu Belle tack vare ett vittne som berättade att Norton lämnat barnet med en pojke. Barnet var oskadd, men hennes kläder var blodiga. Medan lokalbefolkningen sökte efter Katie, sökte Bartell upp Norton som förnekade att hon mördat Katie. Senare samma dag begick Norton självmord.

Den 31 augusti 1905 hittades Katies kvarlevor nära en bro i Deer Creek, ca 20 miles (32,19 km) öster om Clinton. Endast skelettet återstod. Trots att kläderna var slitna så gick dem att känna igen. En 5 $ guldring satt kvar skelettets hand. Skallen var inte kvar på kroppen utan låg två meter bort Hatten och och hennes hår låg intill huvudet. Det fanns ett kulhål i baksidan av det högra örat, och i närheten hittades även en 0,38 kaliber revolver, Nortons revolver. Bevisen pekade mot att det var Norton som hade skjutit Katie. Det troliga motivet var rån.

Det sägs att man, än idag, vid midnatt, kan man höra en kvinna som ropar förtvivlat efter sitt barn.  Dessutom sägs det att man kan stå på eller under bron och höra vagn hjul rulla över. Bron är idag ersatts av en enorm betongkonstruktion som omfattats av mycket graffitimålningar. Platsen är väl besökt av såväl spökjägare som festande skolungdomar.

/Markus

1 kommentar: