Leta i den här bloggen

fredag 2 november 2012

Seriemördarspöken

Mördare som spökar är en mycket vanligt i skräckfilmens värld, men jag har tänkt många gånger på hur otroligt läskigt det skulle vara med platser som är hemsökta av verkliga seriemördare! Jeffrey Dahmer, Ted Bundy, John Wayne Gacy och Andrei Chikatilo var alla ruskiga monster som gjorde fruktansvärda handlingar, tänk er attt någon av dessa hemsöker sina gamla mördarnästen?

Dahmers gamla lya
2010 kom en dvs-skräckis av det mer usla slaget, 8213: Gacy House, som handlar om en grupp spökjägare som undersöker John Wayne Gacys hus. Jag gillade idén, men de borde kanske ha valt en annan seriemördare eller helt enkelt hittat på en seriemördare. Varför då? För att Gacys gamla hus revs efter att man hittat döda kroppar under huset, det finns alltså inget hus. Jag har inte sett filmen men har hört att den ska vara superdålig. Lite coolt är det i alla fall att de i filmen har med ett EVP där spöket säger "Kiss My Ass", vilket var John Wayne Gacys sista ord innan han avrättades med giftinjektion den 10 maj 1994 på Stateville Correctional Center i Illinois.

I mitt sökande efter spökande seriemördare från modern tid så upptäcker jag att det faktiskt är ganska svårt att hitta såna exempel. Jag hittade en artikel, In Serial Killer's Former Home, A Search For Ghosts, som handlar om Chris Butler som köpte Jeffrey Dahmers* föräldrahem. Artikeln gjorde mig en smula besviken då besöket av två medium inte ledde till mer än bekymmer med den elektroniska utrustningen. Det ska även finnas en berättelse om paranormala undersökningar i Dahmers gamla lägenhet, men denna berättelse finns visst inte på webben utan i en bok, Extreme Paranormal Investigations.

Jag antar att när det handlar om denna typ av människor så är deras handlingar betydligt mer skrämmande än deras eventuella spökerier, därav så vill vill gemene man höra på skräckberättelser om seriemördaren och inte om dennes spöke. Tyvärr...

Seriemördarspöke i Supernatural
Men vad jag däremot kan hitta är spökhistorier om seriemördare från det glada 1800-talet! En av dessa känner man kanske till om man är en trogen Supernatural-tittare. I det sjätte avsnittet på andra säsongen, "No Exit", gör Sam och Dean ett besök i ett lägenhetshus där unga blonda kvinnor försvinner utan förklaring. Snart inser de att det är på denna plats som seriemördaren H. H. Holmes avrättades och begravdes, kanske är det han som fortsätter med sin gamla hobby i huset...


H.H. Holmes


H.H. Holmes (1860-1896), egentligen Herman Webster Mudgett, var USAs första kända seriemördaren i landet. Han utbildade sig senare till läkare och ägde ett stort "hotell" vilket i själva verket bestod av ljudisolerade rum och rum utan fönster. En del av offren gasades ihjäl i sina rum. Detta hus kom senare att kallas "The Murder Castle". År 1893 begick han sina första mord i Chicago. Kropparna fördes ner i källaren där Holmes dissekerade dem. Han rengjorde offrens skelett och sålde dem till läkarskolan. Han tog också ut livförsäkringar på vissa av sina offer. Man tror att 20–100 personer föll offer för Holmes, de flesta kvinnor men också män och barn. År 1896 avslöjades han och dömdes till döden för 28 mord och sex mordförsök. Den 7 maj samma år hängdes han, men snaran knäckte inte nacken på honom, vilket ledde till att han dog långsamt genom strypning i ca 15-20 minuter. Vad ska man säga... Dålig karma? Läs mer om denna historiske knäppgök här.

Platsen där slottet låg förblev tom i många år tills slutligen gjordes en US Post Office byggdes på platsen 1938. Men många människor som bodde i området hade inte glömt bort Holmes "mördar-slott". Flera personer hävdar att de hört stönande och snyftande som kommer från grunderna. Att det finns kvar ond energi på platsen är det många som upplever. När folk är ute med sina hundar och kommer i närheten av platsen så börjar hundarna att skälla och bli oroliga.

Att leta efter spökerier kopplade till seriemördare var lättare sagt än gjort, men när man läser om vad dessa människor har gjort så har man på så vis fått ta del av en riktig skräckberättelse, som dessutom är helt sann! Att dessa monster eventuellt skulle gå igen vore väl obehagligt, men inget mot de bravader de höll på med när de var i sitt esse.

/Markus


*Jeffrey Lionel Dahmer (1960 - 1994) anses vara en av USA:s värsta seriemördare genom tiderna då han våldtagit, mördat, skändat och/eller ätit av minst 17 personer, samtliga män, under en period på cirka 13 år. När polisen den 22 juli 1991 gjorde en razzia i Dahmers lägenhet fann man tre lemlästade kroppar utan armar, huvud och ben som höll på att lösas upp i 300 liter syra i Dahmers sovrum. Man fann även fyra avhuggna huvuden i ett kylskåp, sju kranier, skelettdelar i hans garderob, en penis i en konservburk och en slaktkniv. Polisen hittade ingen mat i hans kylskåp, endast kryddor och mänskliga kroppsdelar.

Eftersom dödsstraffet var avskaffat i delstaten Wisconsin, dömdes Dahmer till 15 gånger livstids fängelse (total 957 år) för sina brott. Den 28 november 1994 blev han ihjälslagen av en medfånge när han städade fängelsets gym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar