Leta i den här bloggen

måndag 10 september 2012

Svarta damen i Gamla Gefle

Bergsgränd 
I förra inlägget nämndes ett hemsökt stall i Valbo utanför Gävle och i detta inlägg ska vi spana in en hemsökt gata i Gävle. Jag bor själv i Gävle och har nog säkert passerat denna gata då jag arbetade i hemtjänsten.

I Gamla Gefle på Bergsgränd brukar Svarta Damen synas. Hon hette Hildegard Krüsell, var prostituerad och dog för över 100 år sedan. Svarta damen/Svarta frun är inget öknamn som hon fått som spöke utan var ökänt med det även innan.

Hildegard kan dyka upp var som helst i stadsdelen men trivs bäst i Bergsgränd - den lilla gatstumpen som går mellan Snus-Majas tomt och Nedre Bergsgatan. Där hade hon en sybehörsaffär där hon sades ta emot sina manliga kunder.

Det har skett flera iakttagelser av henne där och många personer har hört hennes steg som förföljer personer när de går ensamma i gränden på natten. Flera personer har även sagt att de känt iskalla vinpustar svepa i gränden även när det ej har varit kallt ute. 
Hon har även setts vintertid i gränden komma gående och de som sett henne har till sin förvåning sett att det ej har blivit några spår i snön efter den svartklädda damen.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar