Leta i den här bloggen

lördag 22 september 2012

Grace Brown


Nu ska vi ta en sväng till USA där det finns en stad som heter Long Lake och i denna stad finns det en sjö som heter Big Moose Lake som är ett populärt turistmål för de som gillar segling, vattenskidor, längdskidåkning och skoteråkning m.m. Men många kommer också hit för att få se övernaturliga fenomen.
Flera vittnen har sett spöket av en kvinna sväva över sjön. Denna kvinna sägs vara Grace Brown som mördades här för många år sedan.

1904 flyttade den 18-åriga Crace Brown från South Otselic till grannstaden Cortland i New York där hon skulle bo hos sin äldre syster och arbeta på kjolfabriken Gillette Skirt Company. 1905 flyttade fabriksägarens brorson Chester Gillette till stan och det dröjde inte länge innan Grace och Chester inledde ett förhållande. Våren 1906 blev Grace med barn och kort därefter planerade Chester en resa för dem båda till Adirondacks där sjön Big Moose Lake ligger. Grace var lycklig då hon var helt säker på att detta skulle bli deras bröllopresa. När de kom till Adirondacks så hyrde Chester en båt. Tillsammans skulle han och Grace ut på en romantisk båttur på Big Moose Lake. Chester och Grace återvände aldrig. Graces kropp hittades dagen efter i botten av sjön och två dagar senare greps Chester.

Chester hävdade först att Grace hade trillat och slagit sig i huvudet och sedan fallit i sjön, sedan påstod han att Grace hade blivit hysterisk och hoppat i sjön, dvs självmord. Lagen köpte inte Chesters förklaringar. Chesters motiv var att han ville frigöra sig från relationen. Mordvapnet var ett tennisracket som Chester hade slagit Grace i huvudet med, sedan hade han slängt i henne i sjön där hon drunknade.

Chester dömndes för mordet och avrättades 30:e mars 1908 i elektriska stolen.

1988 var Lynda Lee Macken med om en incident vid sjön:

"Jag gick ner mot sjön med min ficklampa. Av någon anledning började ljuset i den att försvinna. När jag kom till kanten av sjön och klipporna så var fiklampan helt ur funktion så jag var tvungen att vända och gå tillbaka ... Jag var skräckslagen och inte bara var jag säker på att jag såg på ett spöke, men jag hade en mycket stark känsla av sorg. Hon var mycket sorgsen."

Nu måste vi se reportaget "Grace´s Ghost" från tv-serien Unsolved Mysteries:


Läs mer om mordfallet här:

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar