Leta i den här bloggen

torsdag 6 september 2012

Devil's Backbone

När jag säger Devil's Backbone så tror en del kanske att jag menar den spansk-mexikanska spökskräckisen The Devil's Backbone (El espinazo del diablo) regisserad av Guillermo del Toro (Pans Labyrint och Hellboy m.m) men detta handlar om ett ställe i Texas där det spökar hejvilt! Däremot kan jag varmt rekommendera filmen.

Devil's Backbone är en av de mer kända spökplatserna i Texas. Detta är en av de mest natursköna vägar som går genom Texas och är en fem mil lång sträcka längs Ranch Road 32 mellan Wimberley och Blanco. Benämningen Devil's Backbone, dvs djävulens ryggrad är pga av utseendet då det är en smal ås med en höjd av 1.225 meter vilken erbjuder en enastående utsikt.

Förutom den vackra utsikten så är detta en plats med mörk historia, bland annat om de hemska saker man  utsatte ursprungsbefolkningen för. Många spöken har setts, bland annat spanska 1600-talsmunkar, indianer och soldater från Amerikanska inbördeskriget. 

En jägare har berättat om ljudet av fotsteg nedanför sitt jakttorn, men när han tog en titt så fans ingen där, inte heller fanns det spår efter någon person. 

Bland de märkligaste av alla övernaturliga incidenter är de som säger att de blivit besatta av en vargs ande. Detta ska ha hänt flera personer som då skall ha fallit i trans i flera timmar. De som närvarat en sådan besatt person har kunnat hura en djup mansröst komma från den besatte som talar om hur urinvånarna berövats sina hem.


Vid ett tillfälle bevittnade en större grupp människor som stannat till i en stuga något som de sen skulle glömma. Förbi stugan red en grupp soldater från det amerikanska inbördeskriget. Enligt personerna som såg detta så skallrade det i stugans väggar när soldaterna med sina hästar dundrade förbi. När det sedan gick för att undersöka platsen där de sett soldaterna så fanns där inga hovspår.

Här följer ett reportage från Unsolved Mysteries (Olösta mysterier) om Devil´s Backbone där vi bland annat får veta lite om spöket av den spanska 1600-talsmunken.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar