Leta i den här bloggen

onsdag 19 september 2012

Aokigahara - Självmordsskogen

Nu ska vi ta en tripp till Japan där det finns en skog som sägs vara hemsökt. Även om man inte tror att skogen är hemsökt så är detta en ganska otäck skog.

Aokigahara är en 35-kvadrat-kilometer skog som ligger vid nordvästra foten av berget Fuji i Japan. Pga den täta skogen som blockerar vinden finns där inga vilda djur vilket gör att skogen är känd för att vara mycket tyst.

Skogen är en populär plats för självmord, faktum är att skogen är den näst mest populära i världen efter Golden Gate-bron i San Francisco. Under perioden fram till 1988, inträffade ungefär 100 självmord där varje år. Bara under 2010 begicks 54 självmord i skogen.

För flera hundra år sedan trodde folket att skogen var ett näste för spöken och demoner. I svåra tider när det inte fanns tillräckligt med mat och folket svalt så var det familjer som offrade familjemedlemmar till skogen, på så vis skulle det finnas färre munnar att mätta. Skogens offergåvor skulle dö en långsam, hemsk, och utdragen död pga svält. Man tror att dessa offrade människor hemsöker skogen.

Många hävdar att de många självmorden började efter att Seicho Matsumoto, 1960, publicerade sin roman Kuroi Kaiju (Svarta trädens hav). Romanen slutar med att ett förälskat par begår självmord i skogen.

Än idag tror folk att det finns många spöken och demoner i skogen. Det sägs att dessa hemska andar glider fram mellan träden med sina vita, skiftande former.

För att förhindra självmord har myndigheterna har satt upp skyltar i och utanför skogen med uppmaningar att man inte ska ta livet av sig, en människa är aldrig ensam även fast det känns så, telefonnummer för akut hjälp, att man ska tänka på sin familj, sina barn, sina föräldrar, sina vänner. I skogen finns även rep/linor om man skulle ändra sig och vända tillbaka utan att gå vilse.

/Markus

Här är en dokumentär om Aokigahara:


2 kommentarer: