Leta i den här bloggen

tisdag 24 juli 2012

Att stjäla från de döda

Taket på den Garbergska graven stals.
Idag (24/7 -12) såg jag en artikeln i Gävle Dagblad om tjuvar, eller i detta fall, gravskändare som hade brutit sig in i en grav på gamla kyrkogården i Gävle och stulit koppartaket.Oavsett vilket etnisk tillhörighet vi har eller vilken religion vi tillhör så är nog de flesta överrens, man stjäl inte från de döda. Vettiga människor låter de döda vila i frid.

Men såklart så finns det ju otroligt mycket idioter där ute som gör mycket låga kriminella handlingar, såsom stjäla samlingsbössan för exempelvis Barncancerfonden m.fl som brukar finnas i kassan i livsmedelsbutiker, för att inte tala om de bedrövliga ursäkterna till människor som åker hem till äldre människor och utgör sig för att vara från röda korstet men i själva verket bara är där för att stjäla eventuella dyrbarheter från stackars gamla människor som bara vill hjälpa till i vår hårda Värld...

De som vilade i graven är säkert inte arga
utan kanske mer lite besvikna bara och önskar kanske
bara att få prata lite med de som skändade deras grav...
Man vet ju aldrig...
När det gäller denna typ av brott så vet man väl kanske inte om den som vilar i graven tar någon skada av att få sin grav skändad på detta vis, men man kan ju alltid hoppas och att dess ande hemsöker tjuvarna och allt vad det kan tänkas innebära.

Jag tänker en del på den spanska gamla spökhistorien "Ringen" som jag nämnt tidigare här i bloggen. Där är det en snubbe som tar en ring från ett gammal benrangel och får sedan lära sig den hårda vägen att det inte är helt okej att stjäla från de döda.
Nåja, i denna berättelse så handlade det ju inte direkt om en tjuv utan mer om en kille som inte tänkte sig för. Han ville ju bara ge den vackra ringen till sin fru...

Mitt inlägg om "Black Hope" är inne på liknande tema, här handlade det inte heller direkt om stöld utan mer om vad som kan hända när man inte behandlar de döda med respekt.


/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar