Leta i den här bloggen

torsdag 21 juni 2012

The Haunted Mansion i Disneyland

Kan ni tänka er, här har vi ett spökhus där det verkligen spökar! Det sägs att spökhuset "The Hunted Mansion" i Disney Land i Kalifornien verkligen är hemsökt! 


I början av 60-talet började Walt Disney att planera för ett bygge av ett spökhus på Disneyland i Kalifornien. Den 15:e december 1966 avled Disney vilket gjorde att spökhusbygget stannade upp en tid, men den 9:e augusti 1969 slog man upp portarna till The Haunted Mansion.


Under årens lopp har många sett spöken i spökhuset, spöken som inte Walt Disney har skapat. En av de riktiga spökena är "The man with the cane" (mannen med käppen) vilken påstås vara spöket av en man som omkom i en flygplanskrasch i en närliggande sjö. Han ses oftast sent på nätterna efter stängning.


Ett annat spöke är "The Man in a tuxedo" (mannen i smoking) som har setts i en spegel vid ingången. Spegeln är i själva verket ett fönster där det på andra sidan glaset finns personal som därifrån kan hålla uppsikt av säkerhetsskäl. En kvinnlig anställd sade upp sig med omedelbar verkan efter att ha sett en man med smoking i spegeln trots att ingen människa var där. Hon hade även känt hur det blivit oförklarligt kallt och att hon känt en hand på sin axel.

Ett tredje spöke är en liten pojke som man kan höra gråta i närheten av ingången. Det sägs att mamman ville strö sitt döda barns aska i spökhuset, men när företaget vägrade så gjorde hon det ändå i hemlighet.

"The Hatbox Ghost" (Spöket med hattlådan) var ett av husets spöken som togs bort kort efter att man hade öppnat spökhuset. Detta berodde på att de visuella effekterna hos spöket inte fungerade som man hade tänkt sig. Detta spöke har kommit att bli mycket omtalat:


Filmen The Haunted Mansion från 2003 med Eddie Murphy baserades på Disneylands spökhus. Filmen var väl inte så där jättebra, men säkert skojig för de allra minsta.
Vid Comic Con 2010, kom regissören till bla Hellboy-filmerna Guillermo del Toro med den överraskande nyheten att han förmodligen kommer att göra en film för Disney som ska baseras på The Haunted Mansion. Enligt Del Toro så kommer denna film att vara aningen mindre komisk än den från 2003 och kommer att kretsa kring det mytomspunna spöket "The Hatbox Ghost". Desvärre kommer vi nog att få vänta några år på denna film då detta mexikanske filmgeni har väldigt mycket att göra.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar