Leta i den här bloggen

onsdag 6 juni 2012

Clinton Road

I New Jersey finns en snålt trafikerad väg på ca 16 km som är allt annat än en fånig liten prick på kartan. Clinton Road är en av de mest mytomspunna vägarna i USA där folk påstår sig ha sett underliga djur som inte är av denna värld och, såklart, spöken.

Vi börjar med att titta på vad de underliga djuren kan handla om. Många hävdar att det en gång fanns en djurpark med exotiska djur i närheten av vägen. När djurparken stängdes så släpptes djuren fria och har genom åren själva bildat nya arter, en av dessa sägs vara den legendariska ”Jersey-djävulen”.

Säkert har du hört talas om uttrycket “Dead Man’s Curve”. Detta är inte en bestämd plats utan är en benämning på farliga vägkurvor i USA som krävt många människoliv. Clinton Road har en sådan kurva och i närheten av den finns en bro som går över ett vattendrag. Det sägs att en ung pojke lekte på bron när en bil plötsligt susade förbi. Pojken vinglade till och trillade ner i vattnet och drunknade.

Flera personer har berättat att de känt hur något eller någon har knuffat dem åt sidan då de gått över bron, man menar att det är pojken som vill skydda folk från den farliga trafiken.
Det sägs att man kan få kontakt med pojken genom att placera en ”quarter” (amerikanskt mynt) på den gula väglinjen på mitten av bron. Många säger att om du slänger ett mynt i vattnet så kommer spökpojken att kasta tillbaka den.

Vid samma farliga kurva har många påstått sig, vid nattetid se en ung kvinna i en camaro köra förbi och sedan försvinna i tomma intet. Man tror att detta är en kvinna som dog i en bilkrasch i den skarpa kurvan 1988. Det sägs att det kan räcka om du pratar om denna kvinna i sin camaro för att få henne att dyka upp.

En av vågens mest farliga fenomen är ”spökljuset” som tycks vara ett större fordon som förföljer resenärer om nätterna. De som varit med om fenomenet beskriver det som strålkastarna på ett fordon de har bakom sig. När de saktar in för att släppa förbi så saktar även fordonet in. När de nått slutet av Clinton Road försvinner plötsligt detta fordon.

Det gäller att inte få panik när man råkar ut för detta fenomen om man vill komma hem levande från Clinton Road:

Några besökare påstår sig ha sett människor klädda konstigt på udda tider. När de har mött dessa så har de bara stirrat på dem utan att tala ett ord.

Slutligen har vissa resenärer rapporterat en känsla av olust och även panikartad rädsla då de kört in på vägen, ibland så kraftigt att de måste vända tillbaka…

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar