Leta i den här bloggen

måndag 21 november 2011

Blodfläckar

Mystiska blodfläckar som inte går att tvätta bort är ett återkommande inslag i spökhistorier Världen över. I Oscar Wilde's Spöket på Canterville berättas om en blodfläck på golvet i närheten av den öppna spisen som är omöjlig att tvätta bort.

Några mil söder om Norrköping ligger Löfstads slott och det har berättats om "Blodfläcken i gästrum nr 13" är fläcken på golvet som är omöjlig att få bort. Den försvinner när golvet är
blött, men träder fram igen så fort det torkar. Det är en blodfläck från ett svartsjukedrama för länge sedan.


På Apertin herrgård i Kil ska änkan Sara Löwenhielm spöka. Det sägs att hon dansade sig till döds med djävulen. I huset ska det finnas en stor blodfläck som inte går att tvätta bort.

I Skurup i Skåna ligger Dybäcks slott som byggdes på 1300-talet. Det har berättas att i det gamla östra stenhuset finns en sal som kallas ”svarta salen”. Detta namn har salen fått på grund av att ett barn någon gång i det förflutna skall ha mördats där på ett synnerligen bestialiskt sätt och det sägs att blodfläckar efter detta nattsvarta dråp varit synliga på väggarna ända in på 1800-talet men vad som sägs så ska blodet ibland vara synliga än idag. Det sägs att om man upptäcker fläckarna och försöker tvätta bort dem så blir de bara mer tydlig.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar