Leta i den här bloggen

lördag 20 augusti 2011

Hunting hauntings


Det finns en rad olika reality-tv-serier med spökjägartema, Most Haunted, Ghost Hunters och Ghost Hunters International vilka enligt mig är trevliga och spännande, men ack så fåniga. Ta tex. Ghost Hunters International där det amerikanska teamet åker till vår alldeles egna hemsökta prästgård i Borgvattnet för att där prata med spökena på engelska? Jösses, det är ju som att... Ja, kommer inte på någon liknelse, men ni fattar grejen. Spökena i prästgården sägs vara bla tjänstefolk från 1800-talet och de kunde fan inte engelska.

En tv-serie av detta slag som jag däremot gillar är Ghost Adventures som är en amerikansk reality-serie där tre entusiastiska grabbar åker till olika hemsökta ställen, främst i USA men även på lite andra ställen. Dessa grabbar har vett att prata italienska med italienska spöken och spanska med spanska spöken. I serien möter vi Zak Bagans, Nick Groff och Aaron Goodwin undersöker hemsökta platser, i hopp om att samla in bevis på paranormal aktivitet. I varje avsnitt spenderar dessa unga män en hel natt inlåsta på den plats de undersöker. Med sig har de elektronisk utrustning såsom digitala termometrar, handhållna digitala videokameror, digitala ljudinspelare m.m. Vad som skiljer dessa killar från andra spökjägare är att de brukar provocera fram spökerier genom att reta upp spökena på olika sätt. I varje avsnitt brukar stackars Aaron få spendera natten på platsens mest hemsökta ställe. Serien är riktigt bra och är inte alls lika tramsig som flera andra serier, dessa grabbar tar sitt jobb seriöst vilket ger programmet en mer känsla av dokumentär än bara ren underhållning.

Jag och min bror är ganska nördiga av oss och skulle vilja göra en liknande grej fast här i bloggen då där jag skriver om vad vi varit med om, kanske med lite bilder och annat. Tråkigt nog så är många av våra spökplatser här i landet sjukt dyra att övernatta på och vi är inga miljonärer precis... Men så har vi ju det gamla nedlagda mentalsjukhuset i Norrfly i Bollnäs, ett ställe som är hemsökt, övergivet och olåst. En gratis spökjakt med andra ord! Får se om vi vågar...

Affiliator.com

1 kommentar:

  1. Ahh lovely, jag älskar spökerier. Väntar med spänning på att höra om det gamla Mentalsjukhuset. Skulle verkligen vilja göra nåt sånt själv, men skulle säkert dö av skräck (blir ju rädd bara av att läsa eller titta på bilder)

    SvaraRadera