Leta i den här bloggen

söndag 3 juli 2011

Robert the doll

Under 80 och 90-talet var det populärt med skräckfilmer som handlade om dockor som vaknade till liv, den mest kända är nog Child´s Play (Den onda dockan) från 1988 som fick en hel drös med uppföljare. Andra "dock-skräckisar" är Dolls (1987), Puppetmaster (1989) och Dolly Dearest (1992) och många fler. Vad många av er inte visste är att Chucky ifrån Child´s Play faktiskt bygger på en riktig docka!
I början av 1900-talet kom Robert till världen i Kay West. Han tillverkades av en tjänare till Mr och Mrs Thomas Otto och gavs som present till deras son Robert Eugene Otto. Presenten kanske framstod som en snäll gest men det fanns en dold agenda bakom. Paret Thomas Otto var kända för att behandla sitt tjänstefolk illa och dockan sägs ha varit en slags trojansk häst fylld av svart magi.
Robert Eugene Otto blev mycket fäst vid dockan och hade honom nästan alltid med sig. Men snart började underliga saker hända.
Grannar och folk i huset rapporterade att de sett dockan röra sig och även underligt fnitter rapporterades. Eugenes andra leksaker förstördes mystiskt och brutalt. Från hans rum kunde man höra hur han pratade med dockan men det läskiga var att man också kunde höra den svara. Vissa ville förklara det som att Eugene förställde rösten men tonläget var så pass annorlunda att de som hört rösten hade svårt att tro att det var så.

Affiliator.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar